Slovenska himna - Zdravljica
V zraku · buzz buzz

Za državne himne velja, da bude narodna in domoljubna čustva. Ima jo vsaka država in vsak narod, a slovenska Zdravljica je edina himna na svetu, ki govori o prijateljstvu med narodi.

Ljudje bi morali biti ponosni na svojo himno, še posebej Slovenci. Zdravljica je namreč edina himna na svetu, ki ne poveličuje zgolj enega naroda in države, ampak poleg ideje o miru prinaša tudi idejo o medsebojnemu sodelovanju in prijateljstvu med narodi.

PREBERITE ŠE: Red Bull No Paws Down 2017 – longboard tekmovanje nad Osilnico, ki jemlje sapo

Večina državnih himen je sicer slavospev državi (ruska, kanadska, brazilska …), ameriška časti zastavo, spet druge govorijo o bitkah (mehiška, maroška …) ali o ljudeh oz. posameznikih (kitajska, savdskoarabska), brez besedila sta na primer španska in bosanska, o jeziku pa je govori moldavska.

cover-banka-sir Banka, ki posluje s sirom Titanik Ob 105. obletnici potopa Titanika: fascinantna dejstva o najslavnejši križarki vseh časov Kako si pari med seboj nagajajo? Kako si pari med seboj nagajajo? Ločitvene torte Ločitvene torte – presenetljiva kulinarična uspešnica ·