shutterstock_1084374197
Utrip mesta · destinacija

Finska velja za najsrečnejšo državo na sveto in zdaj lahko osreči tudi tebe. Če si želiš raziskovati deželo tehnološkega napredka in progresivne kulture, moraš potem narediti eno stvar in brezplačne počitnice so lahko tvoje.

Nordijske države so že leta na vrhu seznama najsrečnejših držav na svetu. Zdi se, da so ugotovile, kaj je ključ do srečnega življenja in zdaj ga želijo deliti s svetom.

Finska, ki je tudi letos prejela naziv najsrečnejše države na svetu, želi svoje znanje o srečnem življenju izvoziti v druge države sveta in tako ponuja možnost, da “najameš Finca” (Rent A Finn), vodiča za srečo, ki ti bo pokazal, kako se sprostiti, izogniti stresu in se povezati z naravo. Pod njihovim okriljem se boš naučil, zakaj je Finska srečna država in kako biti srečen.

Gre namreč za projekt, v katerem sodeluje devet vodičev, ki jih lahko najdeš na spletni strani Find your calm (najdite svoj mir) – potem, ko se odločiš, s katerim bi najraje preživel čas na Finskem, se začne postopek prijave. S klikom na izbranega vodiča se odpre obrazec, ki ga izpolniš, priložiti moraš tudi videoposnetek, v katerem se predstaviš in pojasniš, kako se povezuješ z naravo ter zakaj bi rad obiskal Finsko. Če boš dovolj prepričljiv, bodo pri Visit Finland morda izbrali prav tebe.

Postopek prijave je zelo preprost, vsi stroški so kriti, ampak ne pozabi, da bo tvoj večdnevni oddih tudi posnet. Pa še to … če ne veš, ali si iz pravega testa za obisk Finske, izpolni test, ki ti bo povedal, kakšno je tvoje počutje in ali si srečen. Ne dvomimo v to, da si, saj so rezultati raziskave o najsrečnejših državah na svetu pokazali, da je Slovenija kraj, kjer živijo srečni ljudje, in sicer se je znašla na 44. mestu od 156 držav!

19. Kelingking Beach, Nusa Penida, Bali TripAdvisor: najboljše plaže na svetu 2019 trip advisor 2019 TripAdvisor: 25 najboljših destinacij za 2019 shutterstock_764972821 10 priljubljenih destinacij, ki se borijo s preveč turisti Cvetenje češenj na Japonskem Cvetenje češenj na Japonskem: 10+ fotografij najbolj čarobnega časa v letu ·