Želiš spoznati hygge? IKEA te pošilja na brezplačne počitnice v Kobenhavn
Utrip mesta · destinacija

Prebivalci skandinavskih držav sodeč po raziskavi World Happiness Report veljajo za najsrečnejše na svetu. Ali veste, zakaj je temu tako? Vzrok za to se skriva v čudežni besedi hygge.

Ste že slišali za besedo hygge, ki jo uporabljajo Danci in Norvežani? Gre za način življenja, ki temelji na uživanju, ugodju in lagodju. Uporablja se lahko kot pridevnik, prislov in glagol, z njo pa lahko opišemo pitje čaja v samoti, večerjo v dobri družbi, posedanje v parku … – skratka vse, kar nas navdaja z dobrim občutkom.

V primeru, da je tempo vašega življenja zelo hiter, ni nič nenavadnega, da doslej še niste vedeli, kaj predstavlja hygge. IKEA Denmark zato izbranemu srečnežu ponuja edinstveno priložnost, v okviru katere se bo preselil v dansko prestolnico København in izkusil sladke radosti življenja.

Izkušnja bo potekala 2 tedna v septembru, v tem času pa se boste družili z domačini in prepoznali njihovo živahnost. Med bivanjem v začasnem domu bo mogoče uživati ob brezplačnih obrokih, vodenih ogledih in obiskih, na poti pa vas bo vseskozi spremljala snemalna ekipa, ki bo posnetke združila v mini dokumentarec.

Če vas je brezplačen obisk Københavna premamil, lahko svojo prijavo oddate tukaj. Časa imate do 1. julija, na vas pa je le, da izpolnete obrazec in priložite 60-sekundni videoposnetek, v katerem razložite, zakaj ste prava oseba za delo.

Golte-panorama Otvoritev prenovljenega Alpskega vrta na Golteh Golte-Alpski-vrt Alpski vrt Golte: odprt najvišje ležeč gorski vrt v Evropi Oddih, kakršnega si zaslužiš: najboljši evropski kampi! Oddih, kakršnega si zaslužiš: najboljši evropski kampi! Grad Couffins, Asques, Francija Čudoviti evropski gradovi, ki jih lahko najameš prek Airbnb-ja · ·