Želite vzgojiti uspešne otroke? Naučite jih vsaj 1 izmed teh 5 stvari
V zraku · buzz buzz

Vsak starš si verjetno želi, da so njegovi otroci pridni, poslušni in uspešni. Na srečo obstaja veliko poti, ki vodijo do uspeha. Izberite pravo in jih naučite vsaj 1 izmed teh 5 stvari.

Od Oprah Winfrey smo lahko slišali, da je rekla, da uspeh zahteva, da spoznate, katere mostove morate zažgati in katere prečkati. Steve Jobs je menil, da se uspešni ljudje ločijo od neuspešnih po tem, da znajo prositi za pomoč. Jeff Bezos pa verjame, da je čas, ki ga namenimo premišljevanju o tem, ali smo sprejeli prave odločitve, zapravljen čas.

Vsi ljudje zgoraj imajo eno skupno stvar ‒ niso so se rodili uspešni, ampak so se naučili, kako biti voditelji in kako graditi podjetje. In vaši otroci so lahko tudi. Kako torej vzgojiti uspešne otroke? Naučite jih vsaj 1 izmed teh 5 stvari!

1. Naučite jih, da je sporazum pomemben.

Naučite svoje otroke, da sporazum ima pomemben učinek. Namesto da so impulzivni, jih spodbujajte k temu, da premislijo, preden kaj povedo. Naučite jih, da oblikujejo temelj za nadaljni pogovor.

2. Naj se osredotočijo na pozitivne rezultate.

Če vaši otroci želijo narediti spremembo, jih naučite, naj se osredotočijo na pozitivne rezultate, ki jih bo ta prinesla. Želite jih pripeljati na boljše mesto in ne govoriti o tem, čemu naj se na tej poti izogibajo.

3. Naj si upajo izraziti svoje stališče.

Raziskave so pokazale, da imajo ljudje raje strokovnost, ker jo enačijo z zaupanjem in spretnostjo. Samozavesten govornik ima tako pozitiven vpliv na posameznika, da ta spremeni svoje navade. Naučite svojega otroke, naj bodo drzni. Izogibajo naj se besedam, kot so ‘mislim’ in ‘verjamem’. Če mislijo, da bo nekaj delovalo, naj zgolj rečejo, da bo delovalo.

4. Naj se ne bojijo pokazati čustev.

Preklinjanje brez razloga je zgolj preklinjanje. Vendar otrok lahko s tem pokaže, da mu je mar. Naučite svoje otroke, da bodo svoji. Vaš otrok se mora počutiti svobodno, ker bodo le tako prepričljiv.

5. Naj imajo prav.

Prepričljivi ljudje razumejo, kako naj oblikujejo in posredujejo svoja sporočila. Vendar sporočilo mora biti najpomembnejše. Naučite svoje otroke, naj bodo jasni in jedrnati.

2009_the_hangover_034 Toliko očetov se pretvarja, da spi, ko slišijo otroški jok Tako so videti poraščena dekleta, ki se v okviru Januhairy izziva ne bodo brila cel mesec. Veš, kaj je Januhairy? Upaš poskusiti? shutterstock_397255312 6 preprostih sprememb za 2019, s katerimi boš pomagal izboljšati svet 5 stvari, ki jih nikakor ne smete narediti, ko se vrnete z dopusta. 5 stvari, ki jih nikakor ne smete narediti, ko se vrnete z dopusta ali krajšega oddiha · · · ·