Najbolj popularne blagovne znamke v Ameriki
V zraku · buzz buzz

Verjetno boste na vprašanje »Kateri je (bil) tvoj najljubši predmet v šoli?« redko dobili odgovor »geografija«. Toda če bi nam v šoli pokazali zemljevide, ki jih boste videli v nadaljevanju in ne zgolj tistih iz atlasa in učbenika, bi se to prav lahko spremenilo. Vsi tisti, ki ne gulite več šolskih klopi, pa lahko jasno ‘zamujeno snov’ nadoknadite sedaj.

Geografija nas je naučila marsikaj. Zaradi nje znamo, ali pa vsaj smo znali brati zemljevide, našteti glavna mesta Evrope, izstreliti ime najdaljše slovenske reke ter opisati značilnosti reliefa, podnebja in prsti določenega področja. Toda geografija je izpustila marsikaj otipljivega, saj če so naši možgani zemljevid, je njegova legenda polna abstraktnih pojmov. In ker vsi ti naravno- in družbeno-geografski podatki nimajo pravega stika s svetom, lahko iz njih le redko povlečemo zaključke, ki se gladko prevedejo v realnost.

PREBERITE ŠE: Zabavni kulinarični zemljevidi držav

To mesto so zato danes zapolnili infografični zemljevidi, ki so podajanje znanja potisnili prek tradicionalnih meja. In ker po zaslugi spletnih strani kot je Target Map rastejo kot gobe po dežju, saj omogočajo prav vsakomur, da ustvari svojega in ga podeli s svetom, se nam morda nekoč obeta, da se bodo otroci učili tudi s pomočjo zemljevida najbolj popularnih brskalnikov, najbolj popularnih evropskih priimkov ali zemljevida stopnje prijaznosti države do tujcev.

Nenavadne infografične zemljevide si oglejte v spodnjem seznamu!

Namig: Za povečanje zemljevida klikni na sliko.

 

Povprečna velikost penisa v centimertih ter po državah svetaPovprečna velikost penisa v centimetrih

 

Kako se reče pivu v različnih  evropskih jezikih. Kako se reče pivu v različnih evropskih jezikih

Foto: Jeff Friesen Kombinacija legendarnih kock Lego in Banksyjevih slovitih grafitov Foto: Panoramio Ogromna cvetlična skulptura Jeffa Koonsa tokrat v New Yorku Foto: Nina Ahn Korejski novi fotografski val si drzne Foto: Coca-Cola Coca Cola navdušuje z novimi inovativnimi pokrovčki · ·