Massage_01
Utrip mesta · zdravje & lepota

Na platformi za množično financiranje Kickstarter je več kot uspešno zaživel nov slovenski projekt, s katerim je oblikovalec Gašper Premože v samo 30-ih urah zbral več kot polovico zadanih sredstev za proizvodnjo lesenega jajca ZenEgg – majhnega osebnega totema, ki je namenjen sproščanju in uživanju v trenutku tukaj in zdaj.

Oblikovalec Gašper Premože je na idejo izdelave sproščujočega lesenega jajca ZenEgg prišel, ko je ugotovil, da si zaradi hitrega tempa življenja pogosto pozabi vzeti čas zase. To je močno vplivalo na njegovo delo, zato se je odločil svoj čas posvetiti oblikovanju predmeta, ki bi ga opomnil, da si mora sem ter tja vzeti trenutek zase, se “odklopiti”.

V iskanju primerne oblike, ki bi se popolnoma prilegala dlani, in materiala, ki bi držanje predmeta spremenil v prijetno čutno izkušnjo, je rešitev našel v preprostem jajcu, narejenem iz slovenskega lesa. Zaobljena oblika, občutek topline masivnega lesa in njegov pomirjajoč vonj v ljudeh vzbudita željo, da odložijo skrbi in uživajo v čutnosti trenutka. Poleg tega zaradi ergonomske oblike ZenEgg deluje kot masažni pripomoček, ki sprošča napetosti v telesu.

Ročno izdelana jajca so obtežena tako, da so samostoječa. Ne glede na to, kako jajce postavimo, se to zaziba v stoječ položaj, opazovanje nihanja pa ponuja pravo meditativno izkušnjo.


Ker Gašperjev cilj ni množična proizvodnja, ampak širjenje sporočila njegovega izdelka, se je odločil sredstva za uresničitev projekta zbrati na platformi Kickstarter. To mu bo zagotovo uspelo, saj je v manj kot 30-ih urah zbral kar polovico zadanih sredstev.

Odpri galerijo
IMG_3786. Kako se spopasti s prazničnimi pregrehami red ribbon 1. december – svetovni dan boja proti aidsu cover 10 načinov, kako lahko z medom preženemo zdravstvene težave PicMonkey Collage Frizure: 5 prelepih inspiracij, ki jih obožujejo Francozinje · · · · · ·