Ženska obleče hlače različnih velikosti in pokaže, kaj je narobe z modno industrijo.
V zraku · buzz buzz

Ženskam je jasno, kakšna nočna mora je, ko si hlače vzamejo čas, da se postavijo na svoje mesto. In v naši glavi je le ena misel: “Sem se zredila, ker ne morem obleči hlač, ki so v moji velikosti.” Brez skrbi, najbrž niste krive ve, ampak modna industrija.

Verjetno poznate situacijo, ko se odpravite v trgovino, pomerite hlače in vam velikost, ki jo sicer nosite, ne ustreza. Ženske po navadi začnemo oblikovati številne teorije, zakaj se nam hlače ne prilegajo, a odgovor je preprost. Kriva je modna industrija. To bi nam moglo biti do neke mere tudi samoumevno, saj je znano, da ima vsaka modna kolekcija v določeni trgovini in v različnih trgovinah tudi različne velikosti.

Uporabnica Tumblrja je želela ‘ozavestiti’ ženske in je za primerjavo tudi objavila kolaž, na katerem so tri fotografije ženske v hlačah različnih blagovnih znamk in različnih velikosti, ki se ji prilegajo. Na prvi pogled je videti, da so hlače iste velikosti, a je razlika med njimi velika. Na prvi fotografiji levo so hlače v velikosti 36, v sredini 38, na desni fotografiji pa 40.

Z objavo je želela pokazati, da ne smemo soditi človeka na osnovi številke, ki jo nosi, saj modna industrija zavaja ženske, posledično pa te potrebujejo veliko več časa za nakupovanje kot moški. Se tudi ti srečuješ z isto težavo?


ob_2235e2_galerie-images-droles-insolites-et-s Fotografije, ki dokazujejo, da imamo vsi umazane misli Zdaj je tudi dokazano: moški ženski ustvari dodatnih 7 ur dela na teden Zdaj je tudi dokazano: moški ženski ustvari dodatnih 7 ur dela na teden harry-potter-mini-bell-jar-lights_33288 Prikupne svetilke Harry Potter so vse, kar potrebujete na svoji mizi Znanost dokazuje: inteligentni ljudje malo spijo, živijo v kaosu in preklinjajo Znanost dokazuje: inteligentni ljudje malo spijo, živijo v kaosu in preklinjajo · ·