shutterstock_573174067
V zraku · buzz buzz

Kanadski znanstveniki so ugotovili, da imajo tiste ženske, ki se rade igrajo med rjuhami, tudi to pozitivno lastnost

Ne samo, da je igranje med rjuhami blagodejno, ima tudi številne druge pozitivne lastnosti, in prav eno tako so v študiji odkrili kanadski znanstveniki. Tiste ženske, ki se več igrajo med rjuhami, imajo boljši spomin in si tako lažje zapomnijo abstraktne besede.

V raziskavi je sodelovalo 78 heteroseksualk, starih pod 30 let. Dekleta so tako opravila 2 testa, s katerimi so ocenili njihov spomin: en je vseboval obraze ljudi, drugi pa abstraktne besede. Prav tako so izpolnile vprašalnik, ki je dal povprečno oceno, hkrati pa so bile povprašane tudi o tem, če uporabljajo kontracepcijo. Rezultati so pokazali, da so tiste ženske, ki se večkrat igrajo med rjuhami, lažje v spomin priklicale abstraktne besede. Ni pa to vplivalo na njihov rezultat pri prepoznavanju obrazov. To torej namiguje, da je večja količina igric med rjuhami povezana z delovanjem spomina in hipokampusa. Domneva se, da do tega pride zato, ker se tovrstne igrice smatrajo kot vadba ali pa zato, ker naj bi pomagale lajšati duševne težave – kot sta depresija in stres – kar pa vpliva na spomin.


the-dude-optimised Pozitivne lastnosti teh 6 slabih navad te bodo presenetile shutterstock_1199371423 11 zvezdnikov, ki letos praznujejo 30 in kako so se spremenili, odkar so slavni Fotograf na letališču vsak dan fotka različne ljudi in naletel je tudi na Slovence. Fotograf, ki na letališču vsak dan fotografira ljudi, je v objektiv ujel tudi Slovence 01-albert-einstein Albert Einstein: 4 veličastni življenjski nasveti · · ·