5004699790
V zraku · odnosi

Se počutite privlačne? Edino pravilno! Vaša sreča nikakor ne bi smela biti odvisna (le) od vašega videza. A nedavna raziskava kaže, da so ženske srečnejše z manj privlačnimi moškimi. Zakaj?

Nedavna študija, ki so jo izvedli na Florida State University, je ugotovila, da so partnerski odnosi pogosteje uspešnejši in zadovoljivi, če je ženska privlačnejša od svojega partnerja.
Študija je preučila 113 mladoporočencev v dvajsetih, poročenih manj kot 4 mesece. Ti so pristali, da njihovo privlačnost ocenjujejo ocenjevalci iz Southern Methodist University in Florida State University. Izpolniti so morali tudi vprašalnik, kjer so morali povedati, kakšna je njihova želja, da ostanejo seksi in fit.

Rezultati so sledeči: moški, ki menijo, da so dobili žensko, ki je zanje ‘predobra’, se po navadi bolj trudijo, da jo zadovoljijo, ter se ji bolj zavežejo. Ženske, ki imajo ob sebi zelo privlačne moške, čutijo več pritiska, da ostanejo seksi ter fit. Študija je med drugim razkrila, da naj bi imeli zelo privlačni moški negativne vpliv na njihove partnerke, še posebej na tiste, ki se ne čutijo preveč privlačne. Prav tako naj bi takšni moški na prvo mesto večino časa postavljali sebe.


shutterstock_1080078818 Tega raje ne izdaj nikomur: skrivnosti, ki bi jih moral vedno zadržati zase Odnos, poln ljubezni: znaki, da si v odličnem razmerju Odnos, poln ljubezni: znaki, da si v odličnem razmerju Comment-Tuer-Son-Boss-2-Photo-02 10 stvari, ki zastrupljajo naša življenja Brez tega ne gre: 30+ vprašanj, ki jih MORATE postaviti partnerju pred resnim razmerjem Brez tega ne gre: 30+ vprašanj, ki jih MORATE postaviti partnerju pred resnim razmerjem · · · ·