5004699790
V zraku · odnosi

Se počutite privlačne? Edino pravilno! Vaša sreča nikakor ne bi smela biti odvisna (le) od vašega videza. A nedavna raziskava kaže, da so ženske srečnejše z manj privlačnimi moškimi. Zakaj?

Nedavna študija, ki so jo izvedli na Florida State University, je ugotovila, da so partnerski odnosi pogosteje uspešnejši in zadovoljivi, če je ženska privlačnejša od svojega partnerja.
Študija je preučila 113 mladoporočencev v dvajsetih, poročenih manj kot 4 mesece. Ti so pristali, da njihovo privlačnost ocenjujejo ocenjevalci iz Southern Methodist University in Florida State University. Izpolniti so morali tudi vprašalnik, kjer so morali povedati, kakšna je njihova želja, da ostanejo seksi in fit.

Rezultati so sledeči: moški, ki menijo, da so dobili žensko, ki je zanje ‘predobra’, se po navadi bolj trudijo, da jo zadovoljijo, ter se ji bolj zavežejo. Ženske, ki imajo ob sebi zelo privlačne moške, čutijo več pritiska, da ostanejo seksi ter fit. Študija je med drugim razkrila, da naj bi imeli zelo privlačni moški negativne vpliv na njihove partnerke, še posebej na tiste, ki se ne čutijo preveč privlačne. Prav tako naj bi takšni moški na prvo mesto večino časa postavljali sebe.


shutterstock_101127469 Teh skrivnostih ne bi smeli zaupati nikomur toa-heftiba-84798 7+ znakov, da ste v odličnem odnosu Comment-Tuer-Son-Boss-2-Photo-02 10 stvari, ki zastrupljajo naša življenja shutterstock_436827064 30+ osnovnih vprašanj, ki jih morate postaviti partnerju pred resnim razmerjem · · · ·