shutterstock_1295839972
V zraku · buzz buzz

Spanec je zelo pomemben dejavnik našega življenja, saj je od njega odvisno, kako bomo skozi dan funkcionirali. Prav zato moramo moramo vedno stremeti k temu, da izboljšamo njegovo kakovost. Kot kaže, si lahko ženske pomagajo tudi tako, da svoje partnerje nadomestijo s psi.

Dr. Christy L. Hoffman je profesorica na fakulteti Canisius College v Buffalu – ta se  pri svojem delu osredotoča predvsem na razmerja med ljudmi in živalmi, v prvi vrsti psi. V okviru raziskave, ki jo je s svojo ekipo opravila nedavno nazaj, je prišla do nadvse zanimivih zaključkov.

Raziskava, v kateri je sodelovalo 962 Američank, je pokazala, da so ženske, ki spijo skupaj s svojimi psi, s spanjem zadovoljnejše kot ženske, ki jih grejejo moški. Tiste, ki si posteljo delijo z moškimi in psi, pri spanju manj motijo psi, ob katerih naj bi se, kot pravijo, počutile varno in udobno. Raziskovalci so prav tako ugotovili, da mačke v povprečju veljajo za približno enako moteče kot ljudje.

Hoffmanova kljub temu poudarja, da psi vedno ne predstavljajo rešitve za boljši spanec. Raziskava je namreč temeljila na samoporočanju posameznic, ki se med seboj močno razlikujejo v zaznavanju. Ob tem velja poudariti, da veliko vlogo igra tudi dejstvo, katere pasme je pes.


Father's Nursing Assistant: zdaj lahko tudi moški podoji otroka Father’s Nursing Assistant: zdaj lahko tudi moški podoji otroka in razbremeni mamico shutterstock_105719558 Želiš živeti srečnejše življenje? Nasmej se, pravi znanost! shutterstock_1028354839 Njim ne smete zaupati: astrološka znamenja, ki ne znajo čuvati skrivnosti high-art-2019-natural-cannabis-company-17 High Art 2019: izvenzemeljske umetnine, ki jih je navdihnila konoplja · ·