Zgodovina ženskih torbic
Utrip mesta · moda · ženska moda

Modne torbice so obvezna oprema vsake ženske. Glede na to, v katerem življenjskem obdobju je ženska, se vsebina in funkcija njene torbice spreminjata. Torbice so že v preteklosti nosile ženske vseh slojev, razlika pa je bila seveda v uporabljenih materialih in načinu izdelave torbic. Torbica je od nekdaj tudi odslikavala trende. V današnjem pomenu besede se je uveljavila konec 18. stoletja, ko je zamenjala mošnjiček, ki se je zapiral z vrvico. Oglejte si, kako so se skozi čas spreminjale torbice glede na funkcionalnost in dizajn.

Ženske torbice so obvezen modni dodatek, ki je skozi zgodovino doživel številne stilske in druge vrste preobrazb. Veljajo za enega od najdragocenejših zakladov vsake ženske in imajo velik pomen. Torbica je namreč precej več kot le modni dodatek, saj podobno kot pri moških avto predstavlja statusni simbol, hkrati pa razkriva tudi osebnost lastnice. Notranjost je namreč njen zasebni prostor. Če bi pokukali vanjo, bi se začudili, kaj vse lahko najdemo v njej, zato ni napačna opazka, da je pogled v žensko torbico, kot bi pogledali v njeno dušo.

PREBERITE ŠE: Ta 54-letna Francozinja je tvoja nova modna muza

Verjeli ali ne, ženska torbica je dolgo veljala za tehnološko najbolj zapleten modni dodatek. Večina je namreč narejena iz različnih materialov (tkanina, usnje, kovina, les …), ki jih je bilo treba na estetski in funkcionalen način povezati med seboj, zato so morali izdelovalci dobro poznati lastnosti različnih materialov in postopke obdelave.

V življenju vsake ženska se zvrsti veliko torbic, njihov videz in vsebina pa se razlikujejo glede na obdobje, v katerem so.

Ženske torbice skozi čas  –  zgodovina ženskih torbic:

Zgodovina ženskih torbicOdpri galerijo
Obleka Omnia ponuja 100 različnih stilov Omnia: obleka, ki jo lahko nosite (dobesedno) na 100 in 1 način! Tatuji na ustnicah Lepotni trendi 2016: tatuji na ustnicah Najlepše espadrile 2016 Najlepše espadrile za poletje 2016 stil Ta 54-letna Francozinja je tvoja nova modna muza · ·