Črno-bele fotografije spremenjene v barvne
V zraku · buzz buzz

Ko se spominjamo preteklosti, si jo pogosto zamišljamo v črno-beli barvi. Navsezadnje je večina fotografij iz prve polovice 20. stoletja monokromatska. Po zaslugi umetnice Marine Amaral lahko zdaj na zgodovinske trenutke iz preteklosti gledamo v povsem novi, barvni luči, saj jim je dodala barve. Oglejte si (po)obarvane znamenite črno-bele fotografije.

Črno-bele fotografije imajo svoj čar, a pogosto se sprašujemo, kako bi bilo vse skupaj videti v barvah. Marina Amaral je navdušena nad zgodovino in Photoshopom, in ker se je spraševala tisto, kar se sprašuje večina, so obarvane zgodovinske črno-bele fotografije nekakšna logična posledica. Z njimi lažje in bolj čustveno podoživimo pretekle trenutke (družinske fotografije Elvisa Presleyja, utrip New Yorka, samozažig meniha ipd.), saj barve učinkujejo bolj osebno.

PREBERITE ŠE: Kako vidite sami sebe in kako vas vidi vaš pes

Kot pravi avtorica, ob pogledu na barvno fotografijo lažje podoživimo ujeti trenutek, ki se zdi manj odmaknjen kot pri črno-beli fotografiji. Oglejte si spodnje posnetke in vedeli boste, o čem govori.

Broad Street, New YorkOdpri galerijo
Psi v vlogi pobiralcev žogic Psi kot pobiralci žogic na teniškem turnirju Kako nas vidijo psi vs. kako vidimo sami sebe Kako vidite sami sebe in kako vas vidi vaš pes PicMonkey Collage Matjaž Očko in poročna fotografija Kako lahko vas je zmotiti med delom? Test: preverite, kako dobro se znate skoncentrirati na nalogo ·