Zimska pravljica v Veliki Zaki_RozleBregar
V zraku · dan za

Vsako leto se Velika Zaka spremeni v pravo zimsko pravljico. Letošnje leto je posebno, saj so uvedli novost – prvo premično smučišče in sankališče za prve otroške korake na snegu.

Le dovolj mrzlo mora biti in malo snega je dobrodošlega, pa zraste v blejski Veliki Zaki prava zimska pravljica. Kadar naravnega snega ni na pretek, pa naredijo še malo umetnega in nastane zimska idila. Če je bil Bled prej privlačen predvsem v toplejših mesecih, jim je v zadnjih treh letih uspelo popestriti zimsko dogajanje in to do te mere, da se tu rekreira vse več domačinov. Zimska pravljica je namreč zelo športno naravnana, začeli so z drsanjem in hokejem na ledu, temu pa dodali tek na smučeh. Tečemo lahko tudi v večernih urah, saj je proga osvetljena. A letošnje leto je prav posebno, saj so ponudbi dodali še eno novost. Prvo premično smučišče in sankališče na Bledu, ki poskrbi za prve otroške korake na snegu. Ko pa se utrudimo, se lahko sprehodimo še med ledenimi skulpturami. Sliši se kot zabava za vso družino.

foto: Rožle Bregar

Kamnik_4 Praznično dogajanje v starem mestnem jedru Kamnika škofja loka Škofjeloški LUFt v božični preobleki Najvecja novoletna jelka Žive jasli in najvišja novoletna jelka v podzemlju Ana Mraz / foto: Luka Dakskobler Ana Mraz poživlja zimsko urbano sceno s spektakularnimi predstavami · · · · ·