UFOGEL
Utrip mesta · arhitektura

Izbrali smo 5 najlepših malih zimskih koč, ki na naše in morda tudi vaše presenečenje nudijo presenetljivo veliko udobja. Za celo družino! Preverite torej, kje boste preživeli letošnje zimske počitnice…

1. Ufogel – Avstrija

Takoj čez mejo,v Astriji, bomo sredi neokrnjene narave odkrili miniaturno zimsko hiško Ufogel. Hiška, ki na prvi pogled deluje manjša kot naša kopalnica, v svoji notranjosti premore veliko topline in udoben sodoben interier, ki zadosti potrebam celotne družine.

Odpri galerijo

2. The Glass House – Wisconsin, ZDA

Steklena hiška The Glass House se nahaja malo dlje, najdemo jo namreč v čudovitih gozdovih ameriškega Wisconsina. Majhna koča preseneti z udobnim interierjem in navduši s čarobnim zunanjim ognjiščem.

Odpri galerijo

3. Podhouse – Sent, Švica

Podhouse je majhna hiška, ki služi kot “podaljšek” hotelskih kompleksov. Lastniki jo namreč lahko postavijo kamorkoli želijo, tudi na sredino jezera in na romantično zasneženo pobočje. Najbližja se nahaja v v Švici.

Odpri galerijo

4. Fincube – Italija

V Italiji, na Južnem Tirolskem, lahko počitnice preživimo v čudoviti naravi in za svoj začasni dom izberemo nomadsko hiško Fincube, ki očara s čudovitim razgledom na jezero in bližnje gore.

Odpri galerijo

5. Recreational Island House – Utrecht, Nizozemska

V Utrechtu na Nizozemskem se skriva rekreacijska hišica Island House, ki navduši z minimalističnim dizajnom in steklenimi stenami, idealnimi za sproščujoče opazovanje narave iz toplega zavetja.

Odpri galerijo

6. Camp Luca Vuerich – Julijske Alpe, Italija

Camp Luca Vuerich je italijanska planinska postojanka v Julijskih Alpah, ki je postavljena na vrtoglavih 2531-ih metrih in zgrajena v čast preminulega gorskega plezalca Luke Vuericha. V hiški lahko prenočimo popolnoma zastonj, le priti moramo do nje.

PREBERITE ŠE: HippoThames: v Temzi plava gromozanski nilski konj

Odpri galerijo

alliownhouse-Eksperimentalen dom, ki se prilagaja bivanjskim potrebam (1) “All I Own House”: Prvi eksperimentalen dom, ki se prilagaja bivanjskim potrebam Nenavadna obcestna kavarna oblečena v reflektivna ogledala Nenavadna obcestna kavarna oblečena v reflektivna ogledala The Buoyant Plavajoči deskarski raj v Melbournu-floating-docklands-surf-park-melbourne-damian-rogers-designboom-01 The Buoyant: Plavajoči deskarski raj v Melbournu andyscott5 Andy Scott, The Kelpies: konjske glave kot spomenik Škotski ·