Kinetične živali
Utrip mesta · otroci

Štirim letom sanjarjenja, oblikovanja, raziskovanja in igre dodamo pomoč Kickstarterjeve kampanje in Elly, Geno in Rory so rojeni.

Lanski start up je letošnja uspešnica. Vse se je pričelo z obliko, sanjami in pomočjo Kickstarterjeve kampanje v lanskem letu, cilj pa je bil ustvariti kompleksno mehanično vezje, ki je dostopno vsakomur. Inspiracijo so iskali pri nizozemskem kiparju Theu Jansenu. Nastale so tri živali s simpatičnimi imeni, ki jih sestavimo in že so nared za sprehod po sobi.

Otroke, tiste male in tudi tiste velike, Kinetic Creatures živali zaposlijo za ure in ure. Deli živali so večinoma narejeni iz razrezanega kartona, paličic in žic, ki vse dele povezujejo. Gre pravzaprav za preproste low-tech živalske robote. Na voljo so trije modeli Kinetic Creatures – slončica Elly , žirafa Geno in nosorog Rory. Njihove mere so presenetljivo spoštljive. Slon meri v višino in v dolžino okrog 30 centimetrov, žirafa v višino seže okrog 40 centimetrov, v dolžino pa meri 24 centimetrov in nosorog meri v dolžino 54 centimetrov in v višino 45 centimetrov.

Kinetične živaliOdpri galerijo

Robote se prvinsko navije na roke, da lahko občudujemo njihovo sprehajanje. Ker pa v sodobnem motoriziranem svetu navijanje vendarle ni več tako zabavno, so pripravili tudi motorno opremo, ki poskrbi, da se živali sprehajajo kar same. Prav tako pa bo žirafo pognal na pot LEGO motor, če ga morda že imamo v zbirki igrač.

gaultier-Vogue-1Nov13-pr_b Jean Paul Gaultier za male princeske. In cena 1200$ From Cradle To Play Inovativen gugalnik, ki raste z malčkom Piskač iz Hamelina Piskač iz Hamelina zajec Ljubek in vesel gugajoči zajec · ·