destinacija_berlin_zoo
Utrip mesta · destinacija

Največji, najboljši in najbolje obiskani živalski vrt v Nemčiji in Evropi, vse to so naslovi, s katerimi se kiti berlinski ZOO, ki ga je lani obiskalo prek tri milijone obiskovalcev.

A Berlin nima le enega, ampak, kot je za nekoč razdvojeno mesto značilno, kar dva zoološka vrta. Bolj znan in obiskan je Zoologischen Garten Berlin, v katerem si lahko ogledamo več kot 1.400 živalskih vrst. V bivšem vzhodnem delu Berlina leži Tierpark Berlin – Friedrichsfelde, kjer si med drugim lahko ogledamo slonje mladiče med kopanjem in gozd lemurjev. Berlin Zoologischen Garten v zahodnem delu mesta je tudi najstarejši nemški zoološki park, odprt leta 1844, žalostno usodo pa je doživel ob koncu druge svetovne vojne med zavezniškim bombardiranjem, ko je bila večina parka uničenega, bombardiranje pa je preživelo le nekaj živali. Največji zvezdi živalskega vrta sta bili polarni medved Knut, ki ga je ob rojstvu mati zavrgla in je preživel zahvaljujoč skrbni negi zaposlenih, a je na veliko žalost vse Nemčije nenadoma umrl leta 2011, in orjaški panda Bao Bao.

PREBERITE ŠE: Živalski vrtovi v mestih: Dunaj, Avstrija #2


destinacija_3_DUNAJ_foto_Daniel_Zupanc_Zoobilder2 Živalski vrtovi v mestih: Dunaj, Avstrija #2 destinacija_13_PRAGA_irafa_jaroslav imek Živalski vrtovi v mestih: Praga, Češka #1 dv2074026 Katere letalske družbe potniku ponujajo največ prostora za noge? (infografika) 36284968 Predjamski grad v jubilejni 60. izdaji Guinnessove knjige rekordov · ·