Facebook misli, da smo vsi mrtvi.
V zraku · buzz buzz

Facebook misli, da ste umrli! Če ste se zadnje dni uporabljali Facebook, je velika verjetnost, da vas je na vrhu strani pričakala žalna pasica, s katero je Facebook naprošal bližnje in prijatelje, da se vas spominjajo in slavijo vaše življenje. Številni uporabniki Facebooka namreč poročajo, da jih je Facebook razglasil za mrtve! Je tudi tebe? Zakaj je Facebook te dni poln ”živih mrtvecev”, med katerimi se je znašel tudi Mark Zuckerberg?

”RIP” Mark Zuckerberg … in vsi ostali! Facebook se je te dni spremenil v eno veliko žalno knjigo. Misli namreč, da ste mrtvi! Ne le vi, vsi uporabniki Facebooka! In zdaj želi, da se vas prijatelji spominjajo. Če ste te dni uporabljali to družbeno omrežje, je velika verjetnost, da ste ob vpisu naleteli na neljubo presenečenje.

Facebook vas je po vsej verjetnosti razglasil za mrtve in ob tej ”priložnosti” na vrhu vašega profila objavil žalno pasico, v kateri naproša vaše prijatelje/znance, naj slavijo vaše življenje (”We hope people who love [name] will find comfort in the things others share to remember and celebrate [his/her”] life”). Smrti ni mogel ubežati niti Mark Zuckerberg! Seveda so vsi ti uporabniki v resnici živi in zdravi, vse skupaj je namreč zakuhala računalniška napaka, ki jo Facebookovi inženirji že poskušajo odpraviti.

PREBERITE ŠE: Facebook Gameroom – igričarska platforma po vzoru Steama

Če ste se spraševali, kaj se zgodi z našim profilom, ko umremo, ste zdaj dobili odgovor. Facebookov profil po smrti uporabnika sam od sebe ne umre, ampak živi svoje življenje. Če bi Valentin Vodnik živel v 21. stoletju, bi se mu tako namesto ”Ne hčere ne sina po meni ne bo, dovolj je spomina: me pesmi pojó” zapisalo ”Ne hčere ne sina po meni ne bo, dovolj je spomina: me prijatelji na Facebooku pojó.” Če želimo, da naš Facebookov profil umre skupaj z nami, morajo za to poskrbeti pokojnikova družina ali prijatelji, in sicer prek namenskega obrazca (Prijava profila preminule osebe).

Galerija – Facebook meni, da ste umrli:

Facebook misli, da smo vsi umrli.Odpri galerijo

leonard cohen Leonard Cohen: 10 najlepših pesmi glasbene legende ZAKAJ IMAJO PAMETNI LJUDJE MANJ PRIJATELJEV Raziskava pravi, da imajo pametnejši ljudje manj prijateljev. Zakaj? Cassie De Pecol - prva ženska, ki bo obiskala vseh 196 držav sveta Cassandra De Pecol je prva ženska, ki bo obiskala vse države sveta! Komične ilustracije, ki jih bodo razumele samo ženske · · ·