Zlata pravila, ki jih upoštejvata, če želita imeti uspešno razmerje
V zraku · odnosi

Ali obstajajo pravila za uspešen odnos med dvema? Znanstveniki so analizirali močne in uspešne pare in ugotovili, katerih 15 stvari jih dela tako uspešne.

1. PRAVILO: Svojega razmerja ne primerjajo s prejšnjimi razmerji.

Če primerjamo dve stvari, bomo vedno imeli zmagovalca in poraženca. Vsak odnos je drugačen in tisto, kar je naše prejšnjo razmerje naredilo posebno, morda ne drži za zdajšnje. Močni pari se osredotočijo na razmerje, v katerem so.

2. PRAVILO: Izogibajo se namernemu vzbujanju ljubosumja.

Ko ste v trdnem razmerju, v katerem od drugega dobite dovolj pozornosti in skrbi, ne čutite potrebe, da bi jih dodatno iskali s takšno nizko taktiko.

3. PRAVILO: Ne preverjajo telefonov partnerja.

Vaša potreba po preverjanju telefona partnerja kaže, da mu ne zaupate. Ko enkrat začnete z radovednostjo stikati po telefonu drugega, je iskrenost že pobegnila skozi okno in vsak pisk na telefonu je dovolj za prepir.

4. PRAVILO: Izogibajo se izpostavljanju napak drugega.

Nihče ni brez napak. Močni pari poznajo slabosti drugega. Raje, kot da se na napake drugega obešajo, ponudijo svojo podporo.

5. PRAVILO: Svojega razmerja ne obelodanijo na Facebooku.

Če dejansko dajete tako močan pomen objavi razmerja na Facebooku, da potrdite svoj status, verjetno niste dovolj zreli za pravo in močno razmerje.

6. PRAVILO: Ne poskušajo spremeniti drug drugega.

Zaljubili ste se z razlogom in ne s projektom “Kako ga/jo izboljšati”. Stabilni pari ne poskušajo spremeniti videza druge osebe, niti karakterja.

7. PRAVILO: Med seboj ne tekmujejo.

Obstaja razlika med izzivanjem parterja in med tekmovanjem z njim. Pri prvem sta oba boljša, pri slednjem mora nekdo izgubiti. Ne gre za to, kdo je kaj kupil in česa se je spomnil. Gre za nesebično odločitev osrečevanja.

8. PRAVILO: Čas znajo preživljati ločeno.

Samozavestnim parom ni treba biti drug z drugim ves čas. Dejstvo je, da ne želijo biti skupaj ves čas. Vedo, da je pomembno, da še vedno ohranijo svojo neodvisnost in zunanje interese.

9. PRAVILO: Ne postavljajo si omejitev.

S postavljanjem omejitev naše razmerje ne (z)more rasti. Tako imenovana “pravila”, ki prepovedujejo neko početje drugega, bodo prinesla samo zamere. Če smo v svoji koži dovolj samozavestni, potem se znamo tudi pri takih stvareh držati nazaj.

10. PRAVILO: Nikoli ne zanikajo naklonjenosti do partnerja.

Spolna komponenta ima enako težo kot čustvena. Močni pari se partnerju stežka uprejo, še težje je biti brez njega.

11. PRAVILO: Stvari ne olepšujejo.

Drug z drugim so zmeraj iskreni, čeprav to ni zmeraj tisto, kar si želijo slišati.

12. PRAVILO: Nikoli ne žalijo družine svojega partnerja.

Žalitev partnerjeve družine je podobno kot pripombe na vašo težo.

13. PRAVILO: V javnosti se nikoli ne ponižujejo.

Namerna osramotitev svojega partnerja – predvsem pred drugimi ljudmi – je razlog za razpad zveze. Obstajajo drugi načini izražanja sebe, ki ne zajemajo sramotenja drugega.

14. PRAVILO: Ne sprašujejo se ves čas, kaj počne partner in kje je.

Močni pari ne potrebujejo stalnega stika. Časa ne porabljajo s tem, da se sprašujejo, kaj druga oseba počne in kje je. Potrebno je ravnotežje med mislijo nase in mislijo na drugega.

15. PRAVILO: Nikoli se ne jezijo na drugega, ne da bi pojasnili, zakaj.

Vemo, da pasivno-agresivno nikoli ne deluje tako, kot bi si želeli, da bi. Uspešni pari so sposobni govoriti in se ne bojijo reakcije druge osebe. Zadrževanje jeze, ne da bi dali priložnost parterju, da razloži, ni do nikogar pošteno.

shutterstock_603632483 Kaj je tisto, kar srečne ljudi dela res srečne? valižanski ovčar Ko se valižanski ovčar pomeša z drugo pasmo, so rezultati nadljubki Obsceno bogati Američani skozi objektiv Generation Wealth: obsceno bogati Američani skozi objektiv trusted housesitters Trusted Housesitters: bivajte v dvorcu ali sanjski vili brezplačno ·