Žlica Goûte
Utrip mesta · dom

Žlica Goûte ponuja nov in izpopolnjen način uživanja hrane. Ustvarja občutek, kot bi si oblizovali prste. Poslavljajo se časi, ko so bile žlice, noži in vilice zgolj sredstvo, ki hrano s krožnika spravi v naša usta. Zahvaljujoč tehnologiji lahko s priborom hrano naredimo okusnejšo in pretentamo brbončice do te mere, da zelenjavo zamenjajo za čokolado. Žlica Goûte prinaša pristnost uživanja hrane s prstom, ne da bi pri tem delovali, kot da nam je bonton tuj.

Žlica Goûte bo spremenila način uživanja hrane. Obljublja, da znatno izboljša okus hrane s tem, ko poustvarja občutek oblizovanja prstov. Da daje tak občutek, kot bi prst pomočili v Nutello ali marmelado in ga polizali. Konica žlice je oblikovana kot prst in je rezultat večletnih raziskav Charlesa Michela in Andreasa Fabiana, ki ju je zanimalo, kako lahko dizajn pribora vpliva na doživljanje hrane in okusa. Namenjena je uživanju goste, kremaste hrane, podobno kot žlička za med.

PREBERITE ŠE: Festival hrane in pijače Kulinart 2017 & festival kave Slovenija 2017

In zakaj je hrana, ki jo uživate z žlico Goûte, boljša kot tista, ki jo zajamete s klasično žlico? Ravno zaradi pristnosti, ki jo daje občutek lizanja prsta. Hrana je ena od najbolj senzoričnih izkušenj. Uživanje z rokami, lizanje prstov in krožnika je povsem naravno vedenje, pojasnjuje Fabian. Po raziskavah sodeč žlica Goûte okus hrane izboljša 40 odstotkov.

Galerija – žlica Goûte:

Žlica GoûteOdpri galerijo

Kozarec za vino Wine Glass Mask Wine Glass Mask: kisikova maska za vino tuširanje Pripomočki, ki bodo poskrbeli za najboljšo prho vašega življenja Leseno ohišje za Playstation Leseno ohišje za PlayStation LED rastline Lamp Plant Lamp Plant: ”zimzelene” rastline, ki se svetijo v temi · · · ·