Foto: Ino Zeljak
V zraku · buzz buzz

“Zmešani” družinski portreti nas opomnijo, da se včasih sploh ne zavedamo kako zelo smo podobni svojim najbližjim.

Z več kot 7 milijardami ljudi na svetu je raznolikost človeškega obraza neizmerljiva. Kljub skoraj zagotovim neskončnim permutacijam barv oči, dolžin nosu, struktur las in krivin ustnic je na svetu kar nekaj ljudi, za katere lahko trdimo, da so si med seboj nekoliko ali celo zelo podobni.

PREBERITE ŠE: Margarita Kareva: Ko pravljice skozi fotografski objektiv postanejo resničnost

Nekateri izmed njih so v sorodu, nekateri tudi ne. Hrvaški fotograf Ino Zeljak je svoje zanimanje za omenjene razlike in podobnosti združil v serijo fotografij, ki izpostavijo neznanske podobnosti med družinskimi člani (in celo prijatelji) ter jo poimenoval “Metamorfoza”. V projektu je s pomočjo Photoshopa umetniško združil fotografije najboljših prijateljev, staršev in bratov. Pri nekaterih bi na prvi pogled lahko rekli, da gre za eno in ne dve osebi, kajne?

Fotografije “zmešanih” portretov si oglejte v galeriji.

Ana in Mira - mama in hčiOdpri galerijo
kropek 18 srhljivih dejstev o vaši postelji 3034311-poster-p-1-paintboxing-is-exactly-what-it-sounds-like Likovna umetnost doživela hud udarec! Tu je boksar, ki namesto čopiča uporablja boksarske rokavice. map-119 7 razlogov zakaj svet trenutno ni v popolni “riti” ananas Ste vedeli, da ananas ne raste na drevesu? To in druga presenetljiva dejstva o tem, kje raste hrana. ·