znane osebnosti ki so nas zapustile 2017
V zraku · buzz buzz

V dneh, ko se poslavljamo od našega gledališkega velikana, mojstra igre Jerneja Šugmana, smo pogledali, katere znane osebnosti nam je vzelo leto 2017.

Znane osebnosti, ki so nas zapustile v letu 2017:

Gorden Kaye

Zvezdnik humoristične serije ‘Allo ‘Allo! je umrl 23. januarja letos, star 75 let. Igralec, ki je najbolj znan po vlogi Reneja Artoisa v britanski humoristični seriji, je za seboj pustil navdušujočo zapuščino in kariero.

Mary Tyler Moore

Ameriška igralka Mary Tyler Moore se je poslovila 25. januarja letos, stara je bila 80 let. V 60. je zaslovela z vlogo primestne gospodinje v The Dick Van Dyke Showu. Kot Mary Richards je med 1970 in 1977 igrala v šovu The Mary Tyler Moore. Večino življenja se je borila s sladkorno boleznijo.

Bill Paxton

Zvezdnik Osmega potnika in Titanika, ameriški igralec Bill Paxton, je preminil 25. februarja zaradi zapletov pri operaciji. Pojavil se je v številnih hollywoodskih hitih, kot so Terminator, Twister, Predator 2, in drugih visokoproračunskih filmih.

Chuck Berry

Glasbena ikona Chuck Berry se je poslovil 18. marca letos, star 90 let. Legenda rock’n’rolla je glasbo ustvarjal že v 50. letih, napisal je pionirske skladbe, kot je na primer Johnny B Goode.

Jonathan Demme

Režiser uspešnic, kot so Ko jagenjčki obmolknejo, Philadephia in Rachel se poroči, je umrl 26. aprila, star 73 let. Vzrok smrti naj bi bil rak in zapleti pri bolezni srca.

Chris Cornell

Rocker iz zasedb Soundgarden in Audioslave je preminil 18. maja, star je bil 52 let. Njegova smrt je bila “nenadna in nepričakovana”. Kot pevec zasedbe Soundgarden je v 90. letih pomagal navdihniti in oblikovati grunge.

Sir Roger Moore

23. maja letos se je po krajši bitki z rakom poslovil igralec Sir Roger Moore, star 89 let. Igralec je najbolj znan po vlogi najbolj znanega agenta na svetu Jamesa Bonda.

Gregg Allman

Rocker Gregg Allman, ki je z bratom soustanovil The Allman Brother Band, je umrl 27. maja. Nagrajen je bil z več grammyji, prav tako pa je bil sprejet v Rock and Roll Hall fo Fame in Georgia Music Hall of Fame.

George A. Romero

Režiser filma Noč živih mrtvecev iz leta 1968 je umrl v 77. letu starosti, 16. julija letos, vzrok smrti pa je bil rak na pljučih.

Chester Bennington

Pevec zasedbe Linkin Park se je poslovil 20. julija, star 41 let. Pevca so našli mrtvega na njegovem domu. Chester je storil samomor po bitki z depresijo.

Jerry Lewis

20. avgusta je umrl legendarni ameriški komik in igralec Jerry Lewis. Star je bil 91 let. Skupaj z Deanom Martinom je v 50. letih dominiral v zabavništvu.

Hugh Hefner

91-letni oče Playboya je preminil 27. septembra. Umrl je naravne smrti, v svoji Playboy vili, obkrožen z ljubljenimi. Hefner je Playboy svetu prvič predstavil leta 1953. Gospod s pipo, v svileni pižami in suknjiču je imel 3 žene, trdil pa je, da je v svojem življenju spal z več kot tisoč ženskami.

Tom Petty

Legendarni rocker Tom Petty je ta svet zapustil 2. oktobra, star 66 let. Vzrok smrti je bil srčni zastoj. V 70. se je na glasbeni zemljevid zapisal s skupino Tom Petty and the Heartbreakers.

Fats Domino

Legenda rock’n’rolla Fats Domino je umrl 25. oktobra, star 89 let. Prodal je več kot 100 milijonov plošč ter vpival na številne glasbenike, vključno z Elvisom Presleyjem in The Beatles.

Johnny Hallyday

Sloviti francoski veteran rocka je umrl 6. decembra, star 74 let, po bitki s pljučnim rakom.

V Sloveniji sta se letos od nas poslovila Gašper Tič (18. junij, star 44 let) in Jernej Šugman (10. december, star 48 let). Gledališka velikana, ki sta pustila neizbrisen pečat in bosta vedno živela v svojih vlogah ter delih.


giulio-berruti-dalla-fiction-al-ballo-per-rai-1 11 držav, kjer primanjkuje žensk 1000-500-citymagazine-cover Božična darila za vso družino alernativa božičnemu drevesu Najboljše alternative božičnemu drevesu top 10 videov youtube 2017 Top 10 viralnih videov na YouTubu 2017 · ·