robert-de-niro-vito-corleone-godfather-part-ii
Kulturni izbor · film

Videti je, da je Hollywood epicenter krutosti. Avdicije za razne filme in serije so težek proces, in z ali brez vednosti igralcev je lahko njihov jalov poskus objavljen na spletu. Tukaj so propadle avdicije znanih igralcev za vloge, ki jih nikoli niso dobili.

Jumanji (1995) – Scarlett Johansson

Kdaj? 1995
Kdo je dobil vlogo? Kirsten Dunst

Scarlett je svetovno pozornost pritegnila s filmom Lost In Translation (Izgubljeno s prevodom, 2003), a igralsko kariero si je gradi že od otroških let. V filmu Just Cause (Utemeljeni sum, 1995) je igrala hčer Seana Conneryja in usodno najstnico v filmu The Man Who Wasn’t There (Mož, ki ga ni bilo, 2001). Še pred tem je izgubila priložnost, da bi zaigrala ob Robinu Williamsu v filmu Jumanji. In morda vemo, zakaj …

Rebel Without A Cause (Upornik brez razloga, 1955) – Marlon Brando

Kdaj? 1947
Kdo je dobil vlogo? James Dean

Čeprav je videti, da je Brando na avdiciji za klasiko iz petdesetih, stvari niso, kot se zdi. V poznih štiridesetih so pri distribucijski hiši Warner poskušali zagnati produkcijo filma. Za splošni test je bil uporabljen Brando. Do izdaje filma je preteklo še dodatnih osem let.

Mamma Mia! (2008) – Chris Klein

Kdaj? 2008
Kdo je dobil vlogo? Dominic Cooper

Ta posnetek je dobil legendarni status. Zvezda Ameriške pite Chirs Klein se je potegoval za eno od glavnih vlog v uspešnici Mamma Mia! in ponudil ta osupljiv nastop: od bizarne ljubezni do Mandy Moore do strašnega pogleda v njegovih očeh. Še dobro, da ima Klein smisel za humor.

Get Smart (Ujemite Smarta, 2008) – Jessica Alba

Kdaj? 2008
Kdo je dobil vlogo? Anne Hathaway

Po vlogi v filmski uspešnici Fantastic Four (Fantastični štirje, 2005) je Jessica Alba želela dokazati, da ima smisel tudi za komedijo. Po neuspeli avdiciji za komedijo s Stevom Carrellom je dobila vlogo v polomiji The Love Guru (Ljubezenski guru, 2008).

Raiders of the Lost Ark (Indiana Hones in lov za izgubljenim zakladom, 1981) – Tom Selleck


Kdaj?
1980
Kdo je dobil vlogo? Harrison Ford

Tomu Sellecku so po prepričljivi avdiciji dejansko ponudili vlogo Indiane Jonesa, a jo je moral zavrniti. Razlog je bilo snemanje prve epizode Magnum P.I., ki je bila načrtovana za marec 1980. Snemanje kriminalne serije so nato prestavili na december, Selleck pa je tako zamudil odlično priložnost.

PREBERITE ŠE: 50+ fotografij iz ozadij snemanja kultnih filmov

Vojna zvezd (1977) – Kurt Russell

Kdaj? 1976
Kdo je dobil vlogo? Harrison Ford

Kurt Russell je poskusil pobegniti iz svoje Disneyjeve osebnosti in njegova navdušujoča avdicija bi nedvomno prinesla zanimiv obrat za osebnost Hana Sola. A Fordovo tesarsko delo v Lucasovem domu je Fordu pomagalo dobiti vlogo najprej v komični drami American Graffiti (Ameriški grafiti, 1973) in potem še v triologijah Star Wars (Vojne zvezd).

The Amazing Spider-Man (Neverjetni Spider-man, 2012) – Josh Hutcherson

Kdaj? 2010
Kdo je dobil vlogo? Andrew Garfield

Leta 2010 je bil Josh Hutcherson eden od redkih, ki je bil primeren za vlogo Spider-Mana. In sodeč po posnetku, mu je uspelo priti precej daleč. Medtem ko mu ta vloga ni bila naklonjena, je kmalu zatem prišla priložnost v filmski trilogiji The Hunger Games (Igre lakote, 2012).

Backdraft (Povratni ogenj, 1991) – Brad Pitt

Kdaj? 1991
Kdo je dobil vlogo? William Baldwin

Film Povratni ogenj, ki je danes obravnavan kot ‘eden izmed manj groznih De Nirovih filmov’, je sicer znan po dveh stvareh. Bil je najbolj komercialno uspešen film o gasilcih do zdaj in v predprodukciji je bila vloga namenjena precej bolj vročim fantom. Na avdicijo sta prišla tako Rober Downey Jr. kot tudi Brad Pitt, a sta oba izgubila proti Williamu Baldwinu. Baldwin naj bi sicer igral JD-ja v filmu Thelma & Louise (Thelma in Louise, 1991), a je raje izbral ta film.

The Godfather (Boter, 1972) – Robert De Niro


Kdaj?
1971
Kdo je dobil vlogo? James Caan

Takrat še skoraj neznan Robert De Niro je dejansko prišel na avdicijo za več vlog v filmu Boter, in to skupaj s ‘propadlimi’ kolegi Warrenom Beattyjem, Jackom Nicholsonom in Dustinom Hoffmanom. V tem posnetku se poteguje za vlogo Sonnyja, čeprav je dobil vlogo Paulieja. Da bi Coppola dobil Al Pacina, je sklenil pogodbo z ekipo pri The Gang That Couldn’t Shoot Straight (Tolpa, ki ni znala streljati, 1971), kamor je nato ‘poslal’ De Nira.

Titanic (Titanik, 1997) – Jeremy Sisto


Kdaj?
1996
Kdo je dobil vlogo? Leonardo DiCaprio

Medtem ko se je Kate Winslet na vse pretege trudila, da bi dobila vlogo Rose, je med drugim tudi poskrbela, da je Cameron izbral DiCapria. Bolj slabo se je pisalo Jeremyju Sistu. Po tem, ko je zaigral v filmu Clueless (Nimaš pojma, 1995), je mladi igralec na avdiciji predstavil popolnoma spodobno, bolj ‘mačo’ različico Jacka. Tukaj mu ni uspelo, se pa je nato pojavil v serijah Six Feet Under (2001–2005) in Suburgatory (Vice v mestu, 2011–2014).


Hiša iz kart Napovednik: Hiša iz kart (House of Cards), 5. sezona 50+ fotografij iz ozadij snemanja kultnih filmov 50+ fotografij iz ozadij snemanja kultnih filmov Levji kralj Najlepši prizori iz Disneyjevih risank Film Colossal (2016) Filmski napovednik: Colossal (2016) · · · ·