shutterstock_753342331
V zraku · buzz buzz

Prijetni, srčni in prijazni ljudje imajo manj prihrankov, več dolgov, pogosteje zamujajo s plačilom kredita in verjetnost, da bodo doživeli bankrot, je velika.

Znanstveniki so odkrili, da obstaja povezanost med prijaznostjo osebe in njenim slabim finančnim stanjem. To so ugotovili tako, da so naredili analizo, v kateri so merili povezanost osebnostnih lastnosti s finančnim stanjem. Analizirali so 78.000 denarnih transakcij, opravljenih v Veliki Britaniji. V študiji je tudi sodelovalo 652 ljudi, ki so opravili test osebnosti in test sreče.

Na osnovi teh podatkov so oblikovali različne tipe osebnostni glede na njihove navade zapravljanja. Z analizo vseh pridobljenih podatkov so prišli do ugotovitve, da imajo prijazni ljudje tanjše denarnice, pa tudi več finančnih težav v primerjavi z drugimi ljudmi.

Znanstveniki ugotavljajo, da ta povezava obstaja zato, ker takšni ljudje pogosteje posojajo denar ali pa zapravljajo tudi takrat, ko si določene stvari ne morejo privoščiti.

V tem kontekstu znanstveniki svetujejo, da bi se takšni ljudje morali naučiti, da manko denarja povzroči številne težave in škoduje ljudem okoli nas. Denar je treba bolj smiselno razporediti, naučiti pa bi se morali tudi soočiti se z neprijetnimi situacijami.

Znanstvenika Joe Gladstone in Sandra Matz sta opravila še dve raziskavi, ki sta povezani z denarjem in osebnostjo ljudi. Preverite, kakšen tip osebe ste glede na svoje navade zapravljanja.


shutterstock_1145267423 To je najslabša barva, ki jo lahko oblečete za fotografiranje Tako so videti partnerji najmlajših najbogatejših žensk na svetu Tako so videti partnerji najmlajših najbogatejših žensk na svetu Članek ‘129 načinov, kako dobiti moža’ iz leta 1958 dokazuje, kako so se spremenili časi Članek ‘129 načinov, kako dobiti moža’ iz leta 1958 dokazuje, kako so se časi spremenili Smešne naslovnice glasbenih albumov iz Jugoslavije Bizarne naslovnice glasbenih albumov iz Jugoslavije, ki so jih poslušali tvoji starši · · ·