Znanost pravi, da je lepota občutek in ne videz. Kako jo torej ujeti?
V zraku · buzz buzz

Da se o okusih ne razpravlja, smo se že naučili. Ne samo med posamezniki, temveč tudi med različnimi deli sveta in kulturami je lepota relativna stvar. Če ste ob pogledu v svoj odsev v ogledalu vedno bili prepričani, da sodite med lepe ljudi, je eno zagotovo: to je občutek, ki pa ga mnogi ne znajo ujeti. A tu so nasveti, kako.

Lepota je v očeh opazovalca. Vendar tu očitno ne gre za lepoto, kot smo mislili doslej, temveč občutek, ki vam ga oseba da in ga čuti. Nova raziskava kaže, da je lepota občutek in ne fizični videz osebe. Očitno torej pregovor, da se lepota začne od znotraj in se kaže navzven, drži. Več lepote kot ponotranjite, bolj boste lepi in se počutili dobro v svoji koži.

Po mnenju raziskovalcev z Newyorške univerze je lepota precej preprostejša, kot ljudje mislijo. Raziskovalci so analizirali različne nauke in razmišljanja več različnih uglednih filozofov od Platona do Wilda, pa tudi novejše ugotovitve nevroznanosti in so prišli do zaključka, da je lepota v resnici občutek zadovoljstva, ki z intenziviranjem povečuje občutek užitka.

Lepota je tako čustvo kot nekaj oprijemljivega, so strokovnjaki povedali za Elite Daily. Lepota je odziv na trenutek. Če zjutraj med oblačenjem poslušate glasbo in se po nekem času pogledate v ogledalo, se boste počutili bolje in lepše kot pred nekaj minutami. Lepota je nekaj, kar lahko čutite ves dan, vsak dan, vendar je odvisno od vas, ali boste vzpostavili to povezavo.

S temi tremi načini lahko poskusite začutiti lepoto.

1. Meditacija

Kjerkoli ste, zaprite oči in dihajte. Zajemite globoko sapo in se poskusite po svojih najboljših močeh osredotočiti na to, kako se počutite. Po mnenju Roberta Glatterja, docenta za nujno medicino, je prakticiranje meditacije lahko idealen način za ustvarjanje čustvene stabilnosti in notranjega občutka užitka. Tako boste usposobljeni za prepoznavanje stvari, zaradi katerih se boste počutili najbolj srečne.

2. Ustvarjalne stvari

Ustvarjalni projekti so nekaj, kar izboljša počutje. Po Glatterju je opravljanje kreativne dejavnosti najučinkovitejši način, s katerim boste v vaši duši imeli občutke lepote. Slikarstvo, ustvarjalno pisanje, risanje ali kaj drugega lahko spodbudi ustvarjalnost, samozavest in lahko tudi prispeva k trajnostnemu občutku notranje lepote. Tudi če se ne počutite, da ste umetniški tip, lahko poskusite opravljati tiste stvari, ki vas bodo privedle do pozitivnih občutkov, zaključi Glatter.

3. Pristno življenje

V tem trenutku ste pomembni zgolj vi, a jasno je, da se včasih počutite, kot da se morate prilegati določenemu kalupu. No, Glatter pravi, da to ni povsem res, saj boste z bolj pristnim življenjem tudi bolj lepi in srečni. Pristnost se začne s samozavedanjem, pravi. To pomeni, da se ne bojte, da bi bili to, kar v resnici ste.

Smeh do solz: to se zgodi, ko otroške risbice postanejo resničnost Smeh do solz: to se zgodi, ko otroške risbice postanejo resničnost Te grozne obrazne pite kuharskega mojstra so dejansko utelešenje Hudičevega brivca. Te grozne obrazne pite so dejansko utelešenje Sweeneyja Todda Keeping-Up-with-the-Kardashians-2014-Season-9-Wallpaper Katero resničnostno oddajo bi morala spremljati glede na tvoje astrološko znamenje? Takšno je njegovo telo. Kako je videti telo človeka, ki je 55 ur plaval za zbiranje sredstev za raziskovanje raka? · · ·