tisti, ki uporabljajo Facebook, živijo dlje
V zraku · buzz buzz

Nova študija je povezala družbena omrežja z daljšo življenjsko dobo. Tako je, prav ste prebrali. V študiji, v kateri je sodelovalo 12 milijonov Facebookovih uporabnikov, so ugotovili, da tisti, ki uporabljajo družbeno omrežje za ohranjanje in rast svojih resničnih družbenih vezi, živijo dlje.

Študijo so izvedli na Univerzi Kalifornije, San Diego, raziskovalca William Hobbs in James Fowler pa sta sodelovala s Facebookom in univerzo Yale. Raziskava je bila objavljena v reviji Proceedings of the National Academy of Sciences, Willam Hobbs pa je zanjo dejal: “Interakcija na spletu je zdrava, če je spletna aktivnost zmerna in dopolnjuje interakcijo v živo. Samo v skrajnih primerih, kjer ljudje preživijo veliko časa le na spletu in z ljudmi niso povezani tudi v živo, lahko vidimo negativne učinke.”
V bistvu to pomeni, da ljudje, ki imajo močne družbene vezi, živijo dlje in da družbena omrežja celoten proces samo olajšujejo. Fowler še dodaja, da lahko uravnotežena uporaba Facebooka predstavlja manjše tveganje za umrljivost.

PREBERITE ŠE: Zakaj je jesen dobra za naše telo in um?

V študiji so sodelovali ljudje približno enake starosti, rojeni med leti 1945 in 1989. Te so nato primerjali s tistimi, ki so še vedno živi, in tistimi, ki so umrli v zadnjih šestih mesecih. In rezultat? Ljudje, ki uporabljajo Facebook, živijo dlje.


Astrološka znamenja kot ženska Če bi bila astrološka znamenja ženska … The sleep of the beloved Medtem ko si spal/-a: ‘time lapse’ fotografije spečih ljudi iPhone Sim Da je zastonj dobil iPhone 7, si je ime spremenil v iPhone 7 Rap bitka: Hillary Clinton in Donald Trump Epska rap bitka med Hillary Clinton in Donaldom Trumpom · ·