Če je med vama 20 let razlike, obstaja 95% možnosti, da bo ljubezni kmalu konec.
V zraku · buzz buzz

Kolikšna starostna razlika med partnerjema je najprimernejša? Čeprav pravijo, da v ljubezni leta ne igrajo nobene vloge, v resnici ni povsem tako. Pari s to razliko v letih imajo najbolj srečno zvezo.

Čeprav so številni pari dokaz, da leta v ljubezni niso pomembna, pa so mnoge raziskave pokazale, da je razlika v letih eden od stebrov zveze, čeprav po drugi strani tudi drži, da je za ljubezen in srečno zvezo bolj kot starost pomembna čustvena zrelost. In kakšna je idealna razlika v letih za srečno zvezo?

Raziskava univerze Emory, ki je zajela tri tisoč parov, je pokazala, da je idealna razlika med partnerjema eno leto oziroma to, da razlike v letih sploh ni, kajti z razliko v letih verjetnost razpada zveze eksponentno narašča. Psihologi so dognali, da je pri parih, kjer partnerja loči le eno leto, verjetnost razveze zgolj triodstotna. Pri petih letih razlike je verjetnost razpada zveze že 18-odstotna, pri desetih pa že 39-odstotna. Če je razlika med njima 20 let, je zveza praktično obsojena na propad, saj je raziskava pokazala, da se razide 95 odstotkov takšnih partnerjev.

PREBERITE ŠE: Kdaj ljudje najpogosteje varajo? To so najbolj kritična leta!

Statistično gledano imajo torej pari, pri katerih je razlika v letih večja, več možnosti za razpad zveze kot pari, ki so si z leti bližje. Eden od vzrokov je, da imajo partnerji z večjo razliko v starosti različen pogled na svet, različne vrednost, različne okuse …, pomembno vlogo pa odigra tudi seks. Libido je pri ženskah z leti namreč močnejši, pri moški pa usiha. Zanimiv je podatek, da imajo pari, ki zdržijo skupaj več kot dve leti, precej boljše – 40-odstotne – možnosti, da ostanejo skupaj in to ne glede na starost.

Znani pari, ki imajo največje razlike v letih:

Michaela Douglasa in Catherine Zeto-Jones loči 25 let.Odpri galerijo

Skulptura Really Good Velikanski dvignjeni palec je najbolj optimistična skulptura na svetu Kate McWilliams je postala najmlajša komercialna pilotka na svetu. Kate McWilliams – najmlajša komercialna pilotka na svetu Skupinski selfi s Hillary Clinton Zakaj so Hillary Clinton na tej fotografiji vsi obrnil hrbet? Kako povečati produktivnost na delovnem mestu? 16 znanstveno podprtih trikov za večjo produktivnost · · ·