Utrip mesta · zdravje & lepota

Pospravite pižame in prevelike majice. Znanstveniki so mnenja, da je evin kostum najboljša “pižama” vseh časov, razlogi za to pa so sila preprosti. Preberite si, zakaj bi morali spati goli.

Zakaj bi morali spati goli:

Bolje spimo, ko je naša telesna temperatura nižja.

Veliko bolje spimo, ko je temperatura našega telesa nižja, in manj kot imamo na sebi, manj toplote zadržimo. Celo najmanjši dvig telesne temperature (kot je na primer 0,4 stopinje Celzija) lahko poveča dejavnost v določenih delih naših možganov, kar zmoti spanec.

PREBERITE ŠE: To je hrana za boljši spanec – kaj jesti pred spanjem

Več čustvene bližine

Telesna temperatura ni edini dejavnik. Ko spimo goli zraven partnerja, naše telo proizvaja večje količine oksitocina. To je ljubezenski hormon, ki izboljša naše razpoloženje, skrbi za imunski sistem in nam pomaga, da občutimo čustveno bližino.

Hitreje zaspimo in se lažje zbudimo.

Če spimo goli, to pomeni, da se v oblačilih ne delajo gube, ki običajno ovirajo izmenjavo toplote. In to je dobro za naš krvni obtok. To tudi pomaga, da zaspimo hitreje in da se lažje zbudimo – nekaj, kar si marsikdo izmed nas želi.


To se zgodi, če se nehaš ličiti ... To se zgodi, če se nehaš ličiti … shutterstock_264713135 Prva šola za življenje v Sloveniji Hrana za spanec To je hrana za boljši spanec – kaj jesti pred spanjem Marmoriranje telesa Lepotni trendi 2016: marmoriranje kože · · · ·