Čas
Utrip mesta · zdravje & lepota

Vsi dobro poznamo jutranjo rutino. Budilka, dremež, dremež, dremež, kava, odhod od doma. V večini ljudi to izzove nekaj jeze in jutranje sitnobe. Danes prinašamo najboljše novice – znanstveniki so namreč odkrili optimalno uro za začetek dela. Ali še vedno velja rana ura – zlata ura?

Znanstvenik Paul Kelly z Univerze v Oxfordu pravi, da naj bi delo dejansko začeli ob 10. uri! Meni, da si sodobna družba, ki ji pravzaprav primanjkuje spanca, z zgodnjim začetkom dela ne dela prav nobene koristi, prav tako pa naš naravni cirkadialni ritem ni v skladu z zahtevami tipičnega delovnika od osme do četrte oziroma od devete do pete. Ko se staramo, se naš ritem premakne, in to je tudi razlog, da naši starši ali stari starši brez skrbi skočijo iz postelje pred osmo zjutraj.

PREBERITE ŠE: Vedno zamujate? Poglejte, kako biti točni

Glede na Pew Research Center večino delovne sile sestavljajo ljudje med 18. in 34. letom. Zato je morda čas, da prilagodimo potrebe naše generacije. Konec koncev se pomanjkanje spanca zelo rado maščuje in na telesu pusti nič kaj ljube posledice, kot so povečano tveganje za depresijo, debelost in zasvojenost.
Bomo torej kmalu zjutraj spali dlje, da bomo produktivnejši?

Sčetke in medzobne ščetke Curaprox za uspešen boj zoper bolezni zob in dlesni. Curaprox SUPERDUO: ščetka in medzobna ščetka za 100-odstotno čiste zobe Rdečilo za ustnice Milano Red Shine Nagradna igra: Deborah rdečilo za ustnice Milano Red Shine The Skarp - brivnik za 21. stoletje The Skarp: ta prvi laserski brivnik na svetu je prihodnost ženskega in moškega britja Gladba stopala Trda koža na stopalih?! Poceni trik iz kuhinje za popolnoma gladka stopala! · ·