Emmys 2011 - RED CARPET
V zraku · buzz buzz

Ste mislili, da sta najprivlačnejši lastnosti moškega mišice in smisel za humor? No, nedavna znanstvena odkritja kažejo drugače. Ti dve lastnosti nikakor nista ključnega pomena pri pridobivanju ženske pozornosti. Kaj je torej ta skrivnost?

Kot da bi sklenili kakšen tih dogovor, so se znanstvene ekipe z različnih delov sveta odločile, da začnejo raziskave o moški privlačnosti in tako razkrijejo skrivnost privlačnih moških. Moške prebivalce našega planeta bo gotovo najbolj zanimala ugotovitev, do katere so prišli znanstveniki iz Kanade: videti je, da se želijo nesebični ljudje večkrat igrati v postelji.

Znanstveniki so povprašali neporočene Kanadčane o tem, kako pogosto so naredili kakšno dobro delo – podarili denar dobrodelni ustanovi ali pa pomagali pri odkopavanju avtomobila izpod snega. Potem so jih vprašali nekaj vprašanj o osebnem življenju. Ko so preučili odgovore, so znanstveniki prišli do zaključka, da so dobrosrčni moški bolj priljubljeni pri nasprotnem spolu. Taki ljudje spoznajo več žensk in manj verjetno je, da bi se izogibali intimnosti.
V drugi študiji so prosili določeno število žensk, da so izbirale med dvema moškima – enega so morale izbrati za dolgotrajno zvezo, drugega za eno noč. Vsaki ženski so ponudili nekaj fotografij, ki so prikazovale različne možne kandidate, njihov videz pa se je gibal od nadpovprečno lepega do popolnoma povprečnega videza. Polovica teh moških je bila vključena v dobrodelne projekte ali kakšno drugo vrsto nesebičnega delovanja (ta podatek je bil vključen v opisih, ki so spremljali fotografije). Za eno noč je večina žensk izbrala sebične, a lepe kandidate. Ko pa je šlo za izbiro partnerja za dolgotrajno razmerje, je večina anketirank izbrala prijazne moške z velikodušno osebnostjo.

PREBERITE ŠE: Kdaj ljudje najpogosteje varajo? To so najbolj kritična leta!

Rezultati poskusov dokazujejo, da ženske altruizem pri moških vidijo kot kazalnik dobrega očeta in dobrega moža, ki je primeren za dolgotrajni in odgovoren odnos.
Podobna študija je bila izvedena tudi pri moških. Na vprašanje o lastnostih, ki naj bi jih imela njihova dolgoročna partnerica, so tudi oni izbrali dobrosrčne kandidatke, ki bi bile primerne matere njihovim bodočim otrokom.
Fizična privlačnost in smisel za humor nista povsem nepomembna. Ženske namreč vidijo v smislu za humor kazalnik za inteligenco. Zunanja lepota pa pri moškem, ki ima skrbno srce in je pripravljen, da stori nekaj dobrega, le ni tako pomembna. A nikomur ne škodi. :)

Najbolje plačane manekenke 2016 Najbolje plačane manekenke 2016 Najbolj osupljive poročne fotografije 2016. Najboljše poročne fotografije 2016 Ilustrirani tviti Ilustrirani tviti – ko tvit postane striparska zgodba Noč v Ikei Belgijca noč preživela v trgovini Ikea, potem ko sta se skrila v omaro · · · ·