1355507746047.cached
V zraku · buzz buzz

Medtem ko je bil Hobit J. R. R. Tolkiena plod domišljije, nove raziskave kažejo, da naj bi imeli ‘hobiti’ z ljudmi veliko več skupnega, kot se je sprva predvidevalo. Nova raziskava tako celo namiguje, da so to naši predniki.

Raziskovalci na avstralski univerzi so prišli do ugotovitev, da je dobrih 112 cm visok Homo floresiensis (kar je znanstveno ime za ‘hobite’) imel več skupnega s Homo habilisom, najstarejšim človeškim prednikom, kot pa Homo erectus, ki se je razvil iz Homo habilisa.

PREBERITE ŠE: Znanstveniki pravijo, da to o tebi pove tvoja oblika ustnic

Da so prišli do te ugotovitve, so raziskovalci potovali po svetu in zbrali več kot 100 vzorcev starih in današnjih človeških kosti, zaradi česar je njihova raziskava ena izmed najbolj izčrpnih te vrste doslej. Po pregledu in statistični analizi so ugotovili, da se je struktura kosti Homo erectusa in Homo floresiensisa razlikovala v številnih ključnih lastnostih, predvsem pri čeljusti in medenici.
Raziskovalci so tako prišli do zaključka, da sta se tako Homo floresiensis in Homo habilis razvila iz skupnega prednika v Afriki in da je Homo floresiensis precej starejši od Homo erectusa.
Homo floresiensis je morda migriral iz druge celine, kar bi lahko bil razlog, da je ekipa raziskovalcev leta 2003 odkrila kosti ‘hobitov’ na indonezijskem otoku Flores.

zadnje fotografije ikon Zadnje fotografije največjih ikon, preden smo jih izgubili shutterstock_480214711 To je 6 kombinacij horoskopa, ki nikakor ne spadajo skupaj Moški pravijo, da imajo s takšnimi ženskami najsrečnejšo zvezo Moški pravijo, da imajo s takšnimi ženskami najsrečnejšo zvezo nosi obleke ki so enake umetninam Njene obleke se popolnoma ujemajo z umetninami, ki jih gleda · · ·