1920-900-EN
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Se vam kdaj zazdi, da se kljub ogromnemu tehnološkemu napredku in neprestanem “komolčkanju” za uporabnike pametni telefoni med seboj prav veliko ne razlikujejo? Ste si kdaj rekli: “Pa saj je vseeno, katerega imam, saj so vsi enaki?” No, to ni povsem res, a sodeč po videzu večine telefonov, tako razmišljanje ni zmotno. Ameriški ZTE je pripravil nekaj drugačnega, nekaj svežega. Poglejmo, kaj!

ZTE Axon M je zložljiv pametni telefon, ki bo najbolj prav prišel multitaskerjem. Telefon odprete kot knjigo, saj ga sestavljata 2 zaslona, ki ju skupaj povezujejo nekakšen nosilec. Ko Axon M odprete, se zaslona združita v enega, katerega diagonala meri dobrih 17 centimetrov. Zaradi robov obeh strani sicer nimate občutka, da gre za samo en zaslon, a vseeno, take površine najbrž niste vajeni.

Vsak LCD-zaslon meri 5,2 palca in se ponaša z ločljivostjo 1080p. Uporabljate ju lahko v štirih različicah, in sicer Dual, kjer imate na vsakem posebej odprte različne opravke oziroma aplikacije, Extended, kjer vse poteka na skupnem zaslonu, Mirror, kjer je na obeh zaslonih odprta ista aplikacija, ter Traditional, kjer se eden od zaslonov ugasne in telefon uporabljate na običajen način.

ZTE Axon M poganja procesor Snapdragon 821, ima 4 gigabajte spomina ter 64 gigabajtov prostora za shranjevanje. Opremljen je sicer s samo eno kamero, ki jo krasi 20 megapikslov. Dodali so še baterijo s 3180 miliamperskimi urami ter dva zvočnika. Na telefon je naložen Android Nougat 7.1.2.

Pametni telefon ZTE Axon M bo na voljo od novembra, cena pa naj bi bila 620 evrov.

Galerija – ZTE Axon M: pametni telefon s kar dvema zaslonoma

ZTE Axon M: pametni telefon s kar dvema zaslonomaOdpri galerijo

141858-phones-feature-huawei-mate-10-and-mate-10-pro-release-date-specs-and-everything-you-need-to-know-image1-tepsgoitrq Pametni telefoni Huawei Mate 10: dobrodošla umetna inteligenca BlackBerry Motion – brez tipkovnice in brutalno baterijo BlackBerry Motion: brez tipkovnice in z brutalno baterijo cover-googlepixel2 Google Pixel 2 in Pixel 2 XL – najboljša telefona letošnjega leta? 1000-500-citymagazine-cover (4) Najboljši pametni telefoni 2017 · · · ·