OMA Ironic zvočniki
V zraku · dizajn · V zraku · tehnologija · gadgeti

Oswalds Mill Audio že vrsto let ustvarja dih jemajočo avdio opremo, ki se je ne bi branil noben ljubitelj glasbe. In zvočniki OMA Ironic so eni najbolj edinstvenih zvočnikov na svetu.

Zvočnike Oswalds Mill Audio (OMA) Ironic Speaker odlikuje industrijski dizajn oblikovalca Davida D’Imperia, presenečajo pa ne samo z videzom, ampak tudi z delovanjem. Zanimiva oblika posnema difuzorje zvoka, ki jih najdemo v profesionalnih glasbenih studiih in radijskih postajah. Ohišje je izdelano s pomočjo zahtevnega postopka. Vsak kalup zvočnika najprej natisnejo s pomočjo 3D-tiskalnika, kalup pa se tekom vlivanja grafitnega litega železa povsem uniči.

38-centimetrski nizkotonec vibracije proizvaja s pomočjo elektrodinamične tuljave, ki jih je podjetje našlo v starih džuboksih iz 30. let prejšnjega stoletja. Posebej za zvočnike OMA Ironic so izdelali tudi trakaste visokotonce. Skupek vsega nakazuje, da bodo zvočniki zmožni proizvesti izjemno močan, naraven in poln zvok z veliko karakterja.  Za en par bo potrebno odšteti preračunanih 85.370 evrov, serija pa je omejena na le 10 parov.

Galerija: OMA Ironic Speaker

Zvočniki OMA Ironic Odpri galerijo

vulgaris_landskape-web-1024x576 Vulgaris Woodcut: slovensko minimalistično “poredno” pohištvo Lufthansa Upcyling Collection: reciklirani deli letala so postali pohištvo in modni dodatki Lufthansa Upcyling Collection: pohištvo in modni dodatki iz recikliranega letala Top ideje za opremljanje študentske sobe: poceni in moderno Top ideje za opremljanje študentske sobe: poceni in moderno Anthénea: plavajoča luksuzna suita na vodi, ki je kot vesoljska ladja Anthénea: plavajoča luksuzna suita na vodi, ki je kot vesoljska ladja · ·