fbpx

Eine Flasche

Die erste Babyflasche war groß, aus Glas und mit einem großen Sauger. Heute gibt es mehrere Typen zur Auswahl. Kunststoff, Glas, klein, groß, von verschiedenen Herstellern und jeder hat seine eigene Spezialität. Die Glasflasche ist für Neugeborene und Babys geeignet, die sie noch nicht alleine halten können. Babys die schon können...

Prva steklenička za dojenčke je bila velika, steklena in z velikim cucljem. Danes jih je na izbiro več vrst. Plastične, steklene, majhne, velike, različnih proizvajalcev in vsaka ima svojo posebnost. Steklenička iz stekla je primerna za novorojenčke in dojenčke, ki je še ne držijo sami. Dojenčki, ki lahko že sami držijo stekleničko, pa naj imajo plastično. Njena prednost je predvsem v tem, da je lahka in bolj primerna za male ročice. Brez cuclja steklenička ne more opravljati svojega namena. Tako kot stekleničk je na tržišču veliko vrst cucljev. Lahko so iz lateksa ali iz silikona. Silikonski cucelj je prozoren, njegova značilnost pa je, da se hitro obarva, a ne izgubi svoje oblike. Cucelj iz kavčuka je rumeno rjave barve, in ker je material mehkejši, bomo velikost luknjice za večji pretok lahko povečali sami. Pozorni bodimo na curek, ta je namreč odvisen od vrste cuclja. Če je luknjica prevelika, bo mleko kar teklo iz nje, dojenčku se lahko zaleti in pogoltne preveč zraka. Pri tem velja še opozorilo, da ne varčujmo pri nakupu kakovostnih cucljev. Dober cucelj ima dodatno odprtinico, ki omogoča prehod zraka. To je pomembno zato, da se v steklenički sproti izravnava pritisk, ko otrok izsesava tekočino iz nje. Ko bomo kupovali stekleničko, ne pozabimo na dodatke, ki bodo v pomoč pri higieni in čiščenju. To so sterilizator, krtače za čiščenje in termo steklenica za shranjevanje stekleničk, kar je zelo uporabno za poletna potepanja, ko bi se vnaprej pripravljena hrana na vročini lahko pokvarila. Stekleničko in cucelj je pred vsako uporabo in po njej nujno temeljito očistiti. Čisto stekleničko je nato treba še sterilizirati. Ko je otrok večji, lahko stekleničko uporablja sam. Vendar bodimo pozorni, da je ne bo uporabljal prepogosto, saj lahko privede do napačnega ugriza in stekleničnega kariesa, ki je zgodnja oblika poškodbe zob.

www.bibaleze.si

Seit 2004 bei Ihnen

Ab 2004 Wir recherchieren urbane Trends und informieren unsere Follower-Community täglich über das Neueste aus den Bereichen Lifestyle, Reisen, Style und Produkte, die mit Leidenschaft begeistern. Ab 2023 bieten wir Inhalte in den wichtigsten Weltsprachen an.