aki_flipbook_One_happy_moment
8. dec
V zraku · dan za

Decembrsko praznično vzdušje v Ljubljani ne bi bilo isto brez Animateke. Letošnji 11. festival mednarodnega animiranega filma bo v Kinodvoru in Slovenski kinoteki z enkratnim vzdušjem ponovno razveselil otroke in otroke po srcu.

do
Kinodvor in Slovenska kinoteka
Animateka
ni podatka

December v Ljubljani ni pravljičen le zaradi lepe okrasitve mesta, vonja po kuhanem vinu in praženih mandljih ter darilih, ki nas čakajo doma. Prave pravljičnosti ne bi bilo brez Animateke, festivala mednarodnega animiranega filma, ki letos poteka že enajstič.

PREBERITE ŠE: SBI: 11. Slovenski bienale ilustracije

Glavni tekmovalni program bo postregel s 37 filmi, v študentskem tekmovalnem programu pa se jih bo letos predstavilo kar 50. V tekmovalnem programu Slon, ki je namenjen otroški publiki, si bomo otroci in otroci po srcu lahko ogledali 25 filmov, v netekmovalnem sklopu Panorama pa 24.

Seveda pa bo vzporedno s filmskimi produkcijami potekal bogat spremljevalni program pogovorov z avtorji, delavnic, predavanj, druženj in razstav. V galeriji Kinodvora in po izložbah v centru mesta nam bodo tako nasmehe na obraze pričarali risani junaki japonskega striparja, ilustratorja in oblikovalca Akinorija Oishija, ki bo prišel v Ljubljano zahvaljujoč Stripburgerju in Animateki. Akinori, ki je letos tudi član festivalske žirije in je avtor Animatekinih posterjev letošnjega leta, slovi po svojem ‘’srečnem Akijevem nasmehu’’, ki ga bomo gotovo videli v času njegovega decemberskega bivanja v Ljubljani. Pri nas bo namreč doživel izdajo svojega ‘’flip-booka’’ One Happy Moment (Srečni trenutek).


cover 6. december, 2014 Praznična Živa knjižnica v Mariboru 017 StaneRozanc-ene_so_tut_prinesli_ven 6. december, 2014 Zimski Jamatlon Foto: Vintage Vikend 6. december, 2014 Vintage Vikend: Novoletni vintage sejem v Poligonu Zavod Chuck Mal. Foto: Nina Bečaj 6. december, 2014 Chuck Mal: Božični semenj izvirnih daril lokalnih ustvarjalcev · · ·