12. SLOVENSKI BIENALE ILUSTRACIJE
21. dec
V zraku · dan za

Največji pregled slovenske ilustracije, slovenski bienale ilustracije, na katerem se za nagrade, plakete in priznanja Hinka Smrekarja potegujejo likovni ustvarjalci različnih generacij in usmeritev, bo letos v Cankarjevem domu med 21. decembrom 2016 in 1. marcem 2017 potekal že dvanajstič.

do
Galerija Cankarjevega doma, Ljubljana
Cankarjev dom
4,00 €

Spet sta minili dve leti in nova, dvanajsta izdaja slovenskega bienala ilustracije je pred vrati! Umetniki ilustracije nas bodo znova navduševali s svojo ustvarjalno domišljijo. Poudariti je treba, da je bienale nastal kot rezultat naraščajočega samozavedanja samih ilustratorjev, ki so se kmalu po rojstvu naše mlade države organizirali v sekcijo znotraj društva likovnih umetnikov in dali pobudo za ustanovitev te prireditve, razstavni program Cankarjevega doma pa se je z velikim veseljem pridružil uresničevanju galerijske predstavitve dveletne ilustratorske produkcije. Prvič so bienale ilustracije priredili leta 1993 in od tedaj ga razvijajo kot najpomembnejšo prireditev, posvečeno ilustraciji pri nas.

PREBERITE ŠE: Tirna vzpenjača na Ljubljanski grad praznuje 10 let

Nagrado za življenjsko delo tokrat prejme Marjan Manček; predstavlja ga Tatjana Pregl Kobe. Ilustracija je že skoraj štirideset let njegovo najmočnejše izrazno polje, humor pa je njegov razpoznavni znak.


Božični ARTish sejem 2016 16. december, 2016 Božični ARTish sejem 2016 Senzacija: Moskovski cirkus na ledu Natalije Abramove 9. december, 2016 Moskovski cirkus na ledu Natalije Abramove STEFFI K4 9. december, 2016 K4x4: v goste prihaja berlinska didžejka Steffi mineralfest ljubljana 8. december, 2016 Prvi MineralFest v Ljubljani · · · · · ·