A Woman Captured / Zasužnjena ženska
13. mar
V zraku · dan za

V lanskem letu smo se soočali (in še zmeraj se) s svetovnimi problemi in spoznali kar nekaj kontroverznih političnih osebnosti, katerih zgodbe so filmski ustvarjalci ujeli v dokumentarne filme. 21. festival dokumentarnega filma 2019 bo nastavil ogledalo družbi, in sicer bo tekmovalni program na temo človekovih pravic odstiral akutne probleme sodobnega sveta, ki ga mediji in družba pogosto potiskajo stran. Poleg filmov z močnim sporočilom so ustvarjalci in organizatorji festivala pripravili tudi delavnice, seminarje, predavanja, pogovore in programe za mlade in otroke.

do
Cankarjev dom
Festival dokumentarnega filma
4,50; 5,30 €
Dogodek na Facebooku

Festival dokumentarnega filma vsako leto javnosti nastavi ogledalo in jo opozorili na to, da je svet, v katerem živimo MI, za nas morda čaroben, za nekoga drugega, nekje drugje, pa uničujoč.

Tema človekovih pravic je bila tako tudi letos aktualno vprašanje, s katerim so se ukvarjali filmski ustvarjalci – ta odstira aktualne probleme sodobnega sveta, ki služijo kot opozorilo sodobnim množičnim medijem, ki številne pomembne in pomenljive zgodbe zaradi navidezne neatraktivnosti vse prepogosto potiskajo vstran.

Letošnji izbor tekmovalnih filmov uokvirjajo pomembne teme, kot so vprašanje pravic žensk, rasizem, delitev sveta, politična moč in politiki, sodobno suženjstvo in veliko več.

Udeleženci 21. festivala dokumentarnega filma 2019 boste dobili priložnost zaživeti težka življenja, ki vas morda spodbudijo k ukrepanju, spremembi in reševanju ljudi v vaši bližnji okolici, ki trpijo. Podobno kot vsi zagovorniki človekovih pravic tudi dokumentarci na to temo pogosto razkrivajo, kar bi kršitelji želeli, da ostane skrito.

Na spletni strani Festivala dokumentarnega filma si lahko ogledate program filmov, ki vas bodo pustili brez besed. Prav tako lahko kupite vstopnice.

Pozdrav pomladi (Gregorčki) 2019: dan, ko se narava ponovno zbudi 11. marec, 2019 Pozdrav pomladi (Gregorčki) 2019: dan, ko se narava ponovno zbudi 58. Sejem Dom 2019: poučite se o trajnostnem bivanju! 5. marec, 2019 58. Sejem Dom 2019: poučite se o trajnostnem bivanju nss-rankin 3. marec, 2019 Sergej Polunin: Sacre v Cankarjevem domu Zmajev karneval 2019: pridružite se pustni povorki 2. marec, 2019 Zmajev karneval 2019: pridružite se pustni povorki · · ·