Stojnice v preteklih letih na bazarju združenja SILA
4. dec
V zraku · dan za

Bazar SILA-IWCL je eden izmed najbolj priljubljenih predprazničnih dogodkov v prestolnici. Gre za bazar, na katerem ženske iz združenja žena tujih gospodarstvenikov in diplomatov v Sloveniji prodajajo unikatne izdelke iz matičnih držav, torej z vseh koncev sveta. Letos nas poleg izdelkov čakajo še številna druga eksotična presenečenja.

do
Miklošičeva cesta 1
SILA-IWCL
Brezplačno
Dogodek na Facebooku

Če smo prejšnja leta izdelke vseh vrst z vseh koncev sveta kupovali na Gospodarskem razstavišču, nas letos ženske iz združenja SILA-IWCL (letos je združenje SILA dobilo novo, mednarodno prepoznavno končnico IWCL) prvič vabijo v dvorano Hotela Union. Na dobrodelnem bazarju, na katerem bo sodelovalo kar 32 držav članic, bomo lahko kupovali še bolj unikatne izdelke kot prejšnja leta ter tudi druge eksotične sladkorčke.

Novosti, ki jih prinaša 23. bazar SILA-IWCL

V posebni dvorani bo letos degustacija že pripravljenih eksotičnih jedi, ki jih lahko sicer poskusimo samo na oddaljenih potovanjih ali v specializiranih restavracijah, na posebnem odru pa bomo lahko uživali v pevskih in plesnih mednarodnih predstavah. Med drugim bomo lahko videli savdskoarabske, irske in kavbojske plese ter še okoli 20 drugih kulturnih točk.

Izkupiček gre v celoti v dobrodelne namene

Kot vsako leto bo tudi letos izkupiček vseh prodanih izdelkov namenjen v dobrodelne namene. Pomoč gre tokrat petim neprofitnim institucijam, ki pomagajo ženskam in otrokom, žrtvam nasilja, in sicer Društvu SOS, Društvu za nenasilno komunikacijo, Azilnemu centru za mladoletne begunce, Zavodu Ema in Združenju proti spolnemu zlorabljanju.

O združenju

Združenje SILA-IWCL je bilo ustanovljeno leta 1993 in ima trenutno 170 članic iz 40 držav. Ženam tujih gospodarstvenikov in diplomatov skuša olajšati vključevanje v novo okolje, povezati žene, ki se srečujejo s podobnimi težavami, ponuja jim tudi redne skupne aktivnosti in izlete ter organizira dva ključna dobrodelna dogodka, za javnost odprt SILA bazar in dobrodelni ples SILA GALA, namenjen povabljencem.

Galerija: Bazar združenja SILA-IWCL v prejšnjih letih

Letos bo na bazarju sodelovalo kar 32 držav. (Foto: arhiv združenja SILA-IWCL)Odpri galerijo

Zabava na Nebotičniku: Halloween visoko nad mestom 30. oktober, 2016 Zabava na Nebotičniku: Halloween visoko nad mestom Ljubljanski maraton 2016 30. oktober, 2016 Tekaška prireditev: Volkswagen Ljubljanski maraton 2016 Čokoljana 2016 29. oktober, 2016 Čokoljana 2016 – čokoladni sejem v Ljubljani zdaj dvodnevni dogodek! Mestni muzej Ljubljana: Nova doba prihaja! Industrija – delo – kapital 28. oktober, 2016 Razstava: Mestni muzej Ljubljana – Nova doba prihaja! Industrija – delo – kapital ·