29. Pikin festival: družine, pripravite se na sedemdnevno rajanje
23. sep
V zraku · dan za

V Velenju bodo tudi letos otroci in starši razgrajali skupaj z najbolj slavno rdečelaso deklico na svetu Piko Nogavičko. Od 23. do 29. septembra bo risala nasmehe na obrazu otrok, ki se bodo na različnih razstavah, koncertih za najmlajše, delavnicah in ustvarjalnicah izobraževali, a tudi zabavali. Tema letošnjega festivala je Kraljestvo živali.

do
Velenje, TRC Jezero
Pikin festival
Vstop je prost.
Dogodek na Facebooku

Pika, opica in konj bodo zakorakali 23. septembra v Velenje na največji družinski festival v Sloveniji, ki ga v sedmih dneh obišče več kot 100.000 obiskovalcev. Na 29. festivalu bodo najmlajši lahko doživeli nepozabno doživetje, saj bodo širili domišljijske pustolovščine. A tudi starejši se ne bodo dolgočasili. Imeli boste edinstveno priložnost, da ponovno zbudite otroka v sebi.

Letos se je Pikin festival predstavil na tudi na festivalu BELEF v Beogradu, saj obe mesti na kulturnem področju zadnja leta zelo dobro sodelujeta. Tako so začeli s predfestivalsko atmosfero, ki se bo nadaljevala pri TRC Jezeru.

Letošnja tema festivala je KRALJESTVO ŽIVALI – spoznavanje živalskega kraljestva bo temeljilo na odkrivanju izjemnih in nenavadnih lastnosti živali, ki morda niso znane. Obravnavali pa bodo tri sklope: vodno, zemeljsko in zračno kraljestvo.

Na delavnicah, izobraževalnih in ustvarjalnih programih, športnih aktivnostih, glasbenih dogodkih in raznoraznih predstavah boste skupaj s svojimi otroki lahko pridobili nova znanja. Najbolj pomembno pa je, da sledite prvem in edinem vodilu festivala: ZABAVAJTE SE NA NAJBOLJ PRISTEN IN SPROŠČUJOČ NAČIN!

shutterstock_516937237 23. september, 2018 Četrti Evropski teden športa 2018: bodite aktivni tudi letos Nikola Vrdoljak, Dunja Ivana Ballon, Kristina Miljavac i Tomo Ricov 20. september, 2018 11. Weekend Media festival 2018 AP-1T8RFEJQD1W11_news 15. september, 2018 Red Bull 400 Planica 2018: tek na svetovno znano skakalnico Perpetuum Jazzile pred odhodom na oder z ekipo Europarka (Foto_Marko Pigac) 24. avgust, 2018 Europarkov 18. rojstni dan: Glasbena ekstaza v Mariboru · · ·