59. Kurentovanje 2019: adijo zima, pozdravljena pomlad
23. feb
V zraku · dan za

Konec februarja bo tudi letos v znamenju odganjanja zime in klica pomladi. Kurenti bodo v najstarejšem slovenskem mestu 23. februarja zaplesali in začeli klicati pomlad in vse dobro. V času 59. Kurentovanja 2019 boste v okviru Artfesta, Etnofesta in Karnevalfesta del etnografskih in karnevalskih povork, koncertov, plesov v maskah, ogledali si boste lahko tudi razstave, etnografske like, pustni korzno in in še veliko drugega.

do
Ptuj, okolica in Karnevalska dvorana QCENTER
Fest.si in PurpleFest
Različne cene za Karnevalsko dvorano QCENTER
Dogodek na Facebooku

Kurentovanje 2019 je osrednji pomladni kulturno-etnografski festival nacionalnega pomena, ki ga je UNESCO uvrstil na Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva, Lonely planet pa opredelil kot enega izmed desetih najbolj zanimivih karnevalov na svetu.

V času festivala se bodo v mestu in njegovi okolici zvrstili številni dogodkietnografske in karnevalske povorke, pustni korzo in predstavitve etnografskih likovkoncerti in plesi v maskah, številni drugi pustni dogodki, nastopi in intervencije.

Karneval se bo začel že 2. februarja s Kurenovim skokom, na katerem se vsako leto okoli 300 kurentov zbere na polnočnem mističnem doživetju, v katerem si prvič v letu nadenejo zvonce, zaplešejo ob ognju in z glasnim zvonjenjem pričnejo odganjati zimo in zlo. Nekaj dni kasneje, 23. februarja, pa se bo ob 11. uri začela otvoritvena etno povorka, ki ji bodo v naslednjih dneh sledili mestni pustni korzo, mednarodna karnevalska povorka, obarjada in seveda pokop Pusta.

V času 59. Kurentovanja bodo od 15. februarja do 4. marca potekali koncerti in otroške zabave v Karnevalski dvorani QCENTER. Nastopili bodo razllični umetniki, energija bo maksimalna, vzdušje žurersko, zato bodi tudi ti del tega več dnevnega spektakla. Karte so v prodaji.


6. Salon penečih vin Ljubljana 2019: vino in dobra hrana na novi lokaciji 15. februar, 2019 6. Salon penečih vin Ljubljana 2019: vino, dobra hrana in zabava _MG_1968 30. januar, 2019 13. Mednarodni strokovni sejmi okusov 2019 MENT Ljubljana_____FESTIVAL 2019: dobra glasba v mestu in prvi možganski trust 30. januar, 2019 MENT Ljubljana FESTIVAL 2019: dobra glasba v mestu in prvi možganski trust Pepe, Miki Miška, Mini Miška in Jaka Racman_DISNEY ON ICE DOTAKNI SE ZVEZD 25. januar, 2019 Disney On Ice predstavlja Dotakni se zvezd: ledeni spektakel januarja 2019 prvič v Ljubljani · · · ·