kinosiska
23. sep
Kulturni izbor · glasba

Po seriji uspešnih nastopov na domačih in mednarodnih odrih se v katedralo Kina Šiška vračajo Koala Voice, prvi zmagovalci Špil lige. Nastop ob 7. obletnici Kina Šiška 23. septembra v družbi še dveh mladih zasedb Noair in MFFY bo prvi večji slovenski koncert po poletni turneji v Litvi in festivalu Exit.

Kino Šiška, Ljubljana
Kino Šiška
10 € predprodaja, 12 € na dan dogodka

Člani zasedbe Koala Voice so januarja letos brez besed pustili delegate glasbene konference in festivala Eurosonic Noordeslag ter bili po mnenju revije DIY Mag med petimi največjimi odkritji festivala. Nastopili so na konferenci in festivalu Tallinn Music Week, se predstavili na festivalu Reeperbahn v Hamburgu, koncertirali v Bratislavi, Varšavi, Katovicah in Rigi, letos maja pa jih je spoznalo tudi angleško občinstvo na festivalu Liverpool Sound City.

PREBERITE ŠE: Koncert: Asaf Avidan v ljubljanskem Kinu Šiška

Tudi pri naših južnih sosedih število oboževalcev raste. Njihova prepoznavnost na območju nekdanje Jugoslavije se je povečala po nastopu na zagrebškem festivalu Reflektor. Portal sound-report.com je skupini Koala Voice pripisal drznost skupine The Ting Tings, melodičnost zasedbe CYHSY in občutek za ples Violent Femes, po njihovem mnenju pa najbolj spominjajo na disco/pop različico Operator Please.

Skupina se je v poletnih mesecih posvetila ustvarjanju novih pesmi. Te bomo lahko premierno slišali septembra v Kinu Šiška, saj je v pripravi drugi studijski izdelek z naslovom Wolkenfabrik.


Prismojeni Profesorji Bluesa 16. september, 2016 Koncert: Prismojeni Profesorji Bluesa s ”poslovilcem” v Križankah Glasbeni festival Hartera 16. september, 2016 Glasbeni festival Hartera 2016 Outlook festival v Puli 31. avgust, 2016 Outlook festival 2016 v Pulju local natives, Renata Raksha 29. avgust, 2016 Koncert: Local Natives – ameriški indie rockerji prihajajo v Kino Šiška / Ljubljana · ·