smalltokk
2. jun
Kulturni izbor · glasba

Pester, raznolik in predvsem zanimiv glasbeni program bo razveselil ljubitelje sodobne avtorske in etno glasbe. Festival Godibodi bo tudi letos s so-organizatorjem Ustvarjalnim poljem Celinka.si neposredno pred koncertnimi dogajanji poskrbel za obilo novih izdaj sveže glasbe, ki jim bo med 2. in 7. junijem moč prisluhniti na osrednjem ljubljanskem odru letnega vrta Hostla Celica in tekom celotnega junija na več kot desetih koproducentskih mestih po vsej Sloveniji.

do
Osrednji letni vrt Hostla Celica, Ljubljana
Zavod Godibodi
festivalska karta (za štiri festivalske večere): 35€; koncertni večer: 10€
Dogodek na Facebooku

Osrednji oder bo letos odet v žanrsko raznolikost. Na oder se bo povzpela skupina Nula Kelvina in v sodelovanju z Aleksandro Ilijevski predstavila glasbeno-gledališko predstavo Levak na luni, medtem ko bo Smaal Tokk zbral pogum in izvedel prvi samostojni koncert, na katerem bo ponudil več vprašanj kot odgovorov. Nika Vistoropski in Sašo Vollmaier bosta z melanholično obarvanimi melodijami vsakomur predvsem Ljuba. V šansonjerski maniri bosta poslušalce ponesla v sanjavost, ki jo bo zasedba Patetico nadgradila v kabarejsko vzdušje. Spevnost melodičnih pesmi, ki jih izvaja Sančo Pansa Bort Ross, pa se bo zlahka prelila v avtorsko prepoznavnost Sama Budne, ki glasbo ustvarja Za nazaj in za naprej. Letošnji festival bo bogatejši tudi za dve festivalski produkciji. Goran Krmac se bo predstavil z mednarodnim kvartetom in z grobimi glasbenimi skicami, ki se zapisujejo v trenutkih navdiha, poslušalce povabil k potapljanju v bogatost glasbenih izkustev, medtem ko bodo Čarli Novak in Čarlijevi angeli zaigrali zimzelene uspešnice v počastitev legendarnemu slovenskemu basistu Karlu Čarliju Novaku.
Na nostalgično popotovanje po sevdalinkah, starogradskih in madžarskih ljudskih skladbah bosta povabila Sandra in Adam Klemm z novim albumom Nostalgija, medtem ko Rudi Bučar in Istrabend ostajajo zvesti istrski glasbeni zapuščini. prizoriščih. Nenavaden dvojec Bas in Glas še vedno zbuja pozornost s prvencem Časovni (u)stroj, prav tako kantavtorski dvojec Metod Banko in Teo Collori, ki sta pred dvema letoma uglasbila poezijo različnih avtorjev in jo uvrstila na album Pesem o morju. A Nina in Gregor Volk zopet tketa vezi s slovensko ljudsko glasbeno dediščino in jo prenašata v modernejše oblike, medtem ko Aleš Hadalin svojo prepoznavnost znotraj slovenskih ljudskih skladb ohranja s skorajda izključno vokalnimi interpretacijami.

PREBERITE ŠE: 31. Druga godba 2015: Podarimo si dobro glasbo!

Vendar Festival Godibodi ne bo ostal le pri koncertnih dogajanjih. Kot v preteklih letih, bo tudi letos ponudil pester in bogat spremljevalni program v obliki delavnic, okroglih miz, fotografske razstave, slikarskih performansov in drugih umetniških dogodkov, da ne bo le glasba tista, ki bo na dosegu roke, temveč vse oblike umetnosti.
Koproducentska mesta so: Ljubljana – Prulček, Ajdovščina – Mladinski center Hiša mladih Ajdovščina, Divača – Muzej slovenskih filmskih igralcev, Koper – Letni vrt Skupnosti Italijanov (Circolo), Kranj – Hiša Layer, Nova Gorica – Grad Kromberk, Novo mesto – LokalPatriot, Ptuj – Dom Kulture MuziKafe, Sežana – Kosovelov dom Sežana, Trbovlje – Zavod za kulturo Delavski dom Trbovlje (Kavarna Delavskega doma Trbovlje), Maribor – Klub KGB, Kulturno društvo Vilenica – Jama Vilenica pri Lokvi (v sodelovanju s festivalom Mlada Vilenica) in Žalec – ZKŠT Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec.

cover-david-morales-cirkus 29. maj, 2015 Koncert: David Morales, z grammyjem okitena ikona housa prvič v Cirkusu maxresdefault 2 29. maj, 2015 Lighthouse Festival 2015 – Elektronska glasba na počitnicah 28. maj, 2015 31. Druga godba 2015: Podarimo si dobro glasbo! COS020114_111 11. avgust, 0400 Koncert: Ariana Grande maja 2015 v Milanu