Manouche Mensi Fensi
29. nov
V zraku · dan za

Ob svetovnem dnevu boja proti aidsu Projekt Virus organizira akcijo ”Hočem se Igrati Varno”.

Prešernov trg, Ljubljana
Društvo študentov medicine, Ljubljana
Prost vstop

Javnozdravstvena preventivna akcija bo letos organizirana že šestnajstič po vrsti, njen glavni namen pa je ozaveščanje ljudi o spolno prenosljivih okužbah s poudarkom na virusu HIV/aidsu in virusih HPV, reproduktivnem zdravju in pa motivacija za odgovorno spolno vedenje. V akcijo želijo vključiti vse generacije posameznikov, akcija bo potekala po celi Sloveniji, večina dogodkov pa bo v Ljubljani.

Glavni del akcije bo potekal 29. novembra, ko bodo prostovoljci skozi cel dan na Prešernovem trgu v prestolnici na zabaven in preprost način informirali in ozaveščali posameznike. Postavili bodo tudi začasno kavarnico, kjer bodo mimoidoči lahko spili kavo in poklepetali glede spolnosti. Namen tega je, kot pravijo organizatorji, spodbuditi posameznike k lastnemu, kritičnemu razmišljanju.

Letošnja novost pa je, da bodo mimoidoče tudi povabili k testiranju za virus HIV, ki bo potekalo v prostorih Inštituta za varovanje zdravja. S tem želijo promovirati testiranje in odpravljati predsodke pred njim. Postavljene bodo tudi stojnice, mimoidoči bodo lahko dobili brošure z informacijami, kondome, po mestu se bodo sprehajale maskote – kondomčki in animirale mimoidoče. Zvečer pa bodo ozračje ogreli Manouche.

140397707 29. november, 2013 Plezalni dnevi v Kranju Osojnik - hidrogizma_pixelpoint 29. november, 2013 Pixxelpoint – festival novomedijske umetnosti 03Dre_Hocevar_foto_Emra_Islek 29. november, 2013 Festival Boben in Lajna Pop-up Dom 28. november, 2013 Pop-up Dom odpira vrata za mlade ustvarjalce · · · · ·