Skakalci
8. dec
V zraku · dan za

Ustanovljeni so bili na dan človekovih pravic, 10. decembra 1988 v Prešernovem gledališču Kranj, na pobudo komaj 16-letne Suzane Dewa. Danes jih je 8200, ki letos praznujejo 25 let.

do
Različne lokacije
Amnesty International Slovenije
Cena je različna.

Amnesty International Slovenije praznuje 25 let, letošnjo obletnico pa praznujejo delovno in na različne načine, med drugim tudi z dobro glasbo. Rojstni dan bodo namreč praznovali ob koncertih zasedb Terrafolk in Simbolični orkester.

Brez torte ne gre in Torta za Amnesty je eden izmed projektov, ki so ga zasnovali za praznovanje. S projektom ljudi vabijo, da spečejo torto, povabijo na druženje svoje najbližje, se skupaj fotografirajo (torta nosi napis Vse najboljše Amnesty) in zraven trije člani še podpišejo aktualno peticijo. Še en projekt v okviru rojstnega dne je spominska plošča na poslopju Prešernovega gledališča Kranj, ki bo odslej vsem mimoidočim sporočala, da je tam rojstno mesto Amnesty International Slovenije.

Poleg omenjenega pa bodo v Prešernovem gledališču Kranj zopet izvedli predstavo 25.671 o izbrisanih.


Untitled-1 7. december, 2013 Striptribuna in razstava Živa sem! Romantični december 6. december, 2013 Decembrska romantika in ustvarjanje na Ljubljanskem gradu Himalaja 6. december, 2013 Razstava Mogočne stene kot poklon slovenskemu alpinizmu Frank Sinatra 4. december, 2013 A Swingin’ Affair, koncert posvečen Franku Sinatri