Andrea Bocelli: prvič v Sloveniji
19. nov
Kulturni izbor · glasba

Uveljavljeni italijanski tenorist, Andrea Bocelli bo letos prvič koncertiral v Sloveniji. Na novembrskem koncertu, točneje 19. novembra 2016, ki se bo odvil v centru Stožice, se bo predstavil z arijami znanih oper Verdija, Puccinija in drugih. Na repertoarju ne bodo manjkale niti najboljše filmske glasbene uspešnice iz pevčevega zadnjega albuma Cinema.

do
Ljubljana, Stožice
Star produkcija d.o.o.
49 € - 199 €
Dogodek na Facebooku

Karizmatični italijanski tenorist s presenetljivo širokim glasbenim razponom, Andrea Bocelli, bo 19. novembra 2016 prvič nastopil pri nas. V centru Stožice bomo lahko prisluhnili skladbam iz filmov kot so Gladiator, Boter, Ljubezenska zgodba, Zajtrk pri Tiffany, opernim arijam in seveda njegovim najbolj prepoznavnim uspešnicam.

»Če bi Bog pel, bi zagotovo zvenel kot Andrea Bocelli,« je nekoč pojasnila Celine Dion, ko je govorila o Bocelliju. Ta je v svoji karieri prodal že več kot 80 milijonov albumov po celem svetu. Na svoji poti pa se ni dokazal le kot fantastičen pevec, temveč tudi kot izvrsten tekstopisec in glasbeni producent. S svojim zadnjim albumom Cinema je bržkone zasedel prvo mesto na Billboardovi lestvici med klasičnimi albumi.

PREBERITE ŠE: Koncert: Coldplay prihajajo v Berlin

Andrea se je rodil v Toskani, od koder izvirajo tudi mnogi drugi znani skladatelji, denimo Puccini in Mascagni, odraščal pa je v manjšem mestu poleg Pize. V času študija prava je nastopal kot pianist v lokalnih barih in klubih, medtem ko je sčasoma ugotovil, da je njegov edini in pravi instrument lasten glas. Njegova svetovna glasbena kariera je doživela svoj vzpon leta 1994, ko je zmagal na festivalu v San Remu s skladbo Il Mare Calmo della Sera. Nedolgo za tem je dobil svojo prvo vlogo v Verdijevi operi Macbeth. Kmalu za tem pa je zapolnil še trg Svetega Petra v Vatikanu, ko je nastopil pred več deset tisoč glavo množico in papežem Ivanom Pavlom II. Pogosto si oder deli z zelo dobro uveljavljenimi izvajalci, kot sta Jose Carreras in Placido Domingo, medtem pa ga mnogi radi postavljajo ob bok Carusu in Sinatri, predvsem zaradi njegovega vpliva na sodobno popularno glasbo.

To so bili njegovi začetki. Po tem je šlo v njegovi karieri vse samo še navzgor. Med drugim je imel priznani tenorist to čast, da so mu postavili zvezdo na Hollywoodski aleji slavnih, poleg tega da je v živo nastopil že pred tremi predsedniki Združenih držav Amerike, tremi papeži in raznimi kraljevimi družinami po celem svetu.

Organizatorji obljubljajo nepozaben dogodek v družbi edinstvenega Bocellija in njegovih interpretacij najbolj popularnih filmskih glasbenih uspešnic. V pripravi pa je tudi kar nekaj glasbenih presenečenj večera.


Jean–Michel Jarre - vrača se francoski pionir elektronske glasbe 15. november, 2016 Jean Michel Jarre – vrača se francoski pionir elektronske glasbe Justin Bieber v Zagrebu 9. november, 2016 Koncert: Justin Bieber 2016. prihaja v Zagreb! Tindersticks 9. november, 2016 Koncert: odlični Tindersticks novembra v Kinu Šiška foto-zucchero-chocabeck-di-ari-michelson-colore-occhialidonna-moderna-jpg-JUIHWJD1 8. oktober, 2016 Koncert: Zucchero – sladki bluesman – se vrača v Ljubljano ·