Belle & Sebastien
3. apr
Kulturni izbor · film

Bela in Sebastijan režiserja Nicolasa Vanierja je prisrčna zgodba o odraščanju v neokrnjeni naravi v Alpah, kjer se zdi, da se je čas ustavil. Najbrž bi se, če ne bi v idilo posegli druga svetovna vojna in prihod nacistov. Tu z dedkom odrašča zadržani šestletni Sebastijan, ki ga slučaj pripelje do velike bele pirenejske planinske ovčarke. Čeprav ju združujejo skoraj enake lastnosti, kot sta prijaznost in dobrotljivost, pa sta zaradi krutosti drugih pogosto na preizkušnji.

Kolosej in Cineplexx
Cineplexx
4 € - 6€

Zgodba se odvija med drugo svetovno vojno, pod nacistično okupacijo. Dogaja se visoko v alpskih gorah, kjer je sneg še neomadeževan, kjer gamsi lovijo svizce, kjer se vršaci dotikajo oblakov. Do vdora Nemcev je gorska vas poosebljena spokojnost. Je zgodba o osamljenem šestletnem dečku Sebastijanu (igra ga Felix Bossuet, ki je bil izbran med 2.400 kandidati), ki naleti na divjega psa, ga udomači in poimenuje v Belo. To je pustolovščina o nezlomljivem prijateljstvu, razgibano potovanje dečka, ki išče svojo mamo, starca, ki lovi preteklost, odpornika, ki hrepeni po ljubezni, mladi ženski, ki hlasta po novih doživetjih, nemškega poročnika, ki išče odpuščanje. To je življenje Bele in Sebastijana, velikega belega pirenejskega planinskega ovčarja. Sebastijan brani Belo pred vsemi in vsem, tako prisostvuje in doživi pobege Judov preko gora, krivice, smrti in odpuščanje.

Film Bela in Sebastijan je narejen po istoimenski knjižni predlogi francoske avtorice Cecile Aubery. Premiero je doživel v Franciji v decembru, do zdaj si ga je ogledalo skoraj tri milijone gledalcev. To je odličen film za vse ljubitelje štirinožnih prijateljev.

Predpremiera filma se je zgodila v dobrodelnem duhu, v kinematografih Cineplexx v Kopru in Mariboru, izkupiček od prodaje vstopnic pa sta prejeli zavetišči na Obali in v Mariboru. Film prihaja na reden spored kinematografov 3. aprila.

Odpri galerijo
Film_8_Stotnik_Amerika_Zimski_vojak-4 2. april, 2014 Premiera: Stotnik Amerika – Zimski vojak Lone Survivor 27. marec, 2014 Edini preživeli ”Lone Survivor” – premiera akcijske biografske drame divergent_2014_movie-wide 27. marec, 2014 Premiera fantazijske pustolovščine: Razcepljeni Film_5_Slika_ki_je_ni_05 21. marec, 2014 Premiera: Slika, ki je ni · · · · · · ·