12mesto1a
20. apr
V zraku · dan za

Na 10. mednarodni konferenci se bomo tokrat spraševali, kaj je ‘napredno’ v arhitekturi in gradbeništvu. Če nas razvoj pripelje do novih načinov gradnje in razmišljanja, pomeni napredek korak naprej. Napredek je razvoj na poti k določenem cilju. Kaj so torej napredni cilji arhitekture? Kako premikati meje običajnega in doseči višje stanje glede na kakovost, drznost in trajnost?

Mesto oblikovanja Slovenija, Dunajska cesta 123, Ljubljana
Zavod Big
Cena v predprodaji: 30,00 €, za študente: 15,00 €, redna cena: 50,00 €, za člane ZAPS in IZS: 20,00 €, za naročnike na revijo Hiše: 10,00 €
Dogodek na Facebooku

Deseti festival Big arhitektura bo zaznamoval napredek. Ko se napredek udejanja, mu rečemo življenje. Napredek ni sprememba, sprememba je samodejna, napredek ni. Napredek zahteva vznemirjenje, vizijo in moč, da dvigne, in potem še, da traja.
Gospodarski kazalci kažejo, da se v Sloveniji po osemletnem spanju gradbeništva prebuja nova pomlad. Zato je zdaj pravi čas, da si postavimo nove cilje, naberemo navdih in se odpravimo na vznemirljivo pot kreativnosti. Izbrani tuji arhitekti bodo z nami delili svoje vizije in razmišljanja o tem, kakšen napredek si želijo in kakšne potenciale za razvoj arhitekture so odkrili.

PREBERITE ŠE: OHS 2017: Odprte hiše Slovenije, največji arhitekturno nepremičninski festival v Sloveniji

Predavatelji so:

  • FRANTZEN et al architecten; Tom Frantzen, Nizozemska, frantzen.nl
  • MDH Arkitekter; Dagfinn Sagen, Helge Lunder, Norveška, mdh.no
  • Guinée*Potin Architectes; Hervé Potin, Francija, guineepotin.fr
  • Labics; Maria Claudia Clemente, Italija, labics.it
  • DeZwarteHond; Henk Stadens, Nizozemska, dezwartehond.nl
  • Delugan Meissl Associated Architects; Martin Josst, Avstrija, dmaa.at

Velikonočni lov na skrite pirhe 2017 16. april, 2017 Velikonočni lov na skrite pirhe 2017 na Blejskem gradu unnamed (1) 7. april, 2017 Razstava Dovolj blizu? v Galeriji Photon obeležuje 70 let Magnuma pogledBarbara 6. april, 2017 POGLED BARBÁRA, serija pogovornih srečanj s Carlosom Pascualom 26SOF_Image_Small 6. april, 2017 26. SOF 2017: manj reklam, več oglasov · · · · · · ·