Organizacijska ekipa BFF.
17. jun
Kulturni izbor · film

Od 17. do 21. junija 2014 se bo na Bledu, eni najlepših lokacij na svetu, pod taktiriko legendarnega igralca Rada Šerbedžije, odvil prvi mednarodni angažirani filmski festival v Sloveniji – Bled Film Festival (BFF).

do
Bled, Radovljica
Bled Film Festival
ni podatka

Prva izdaja Blejskega filmskega festivala BFF, ki bo ob projekcijah svetovne in evropske filmske produkcije ponudila tudi priložnost za razmislek o pomenu vode in iskanju rešitev za ohranitev vodnih virov, v tekmovalnem programu prinaša 8 celovečernih filmov iz različnih držav, ki bodo v Sloveniji prikazani premierno, 8 dokumentarnih filmov, tematsko povezanih z vodo in ostale zanimive spremljevalne dogodke.

Ustanovitelja festivala Marko Gajić in Danijel Utješanović imata visokoletečo vizijo, saj želita iz BFF narediti prepoznaven svetovni filmski festival, ki se bo lahko kosal z ameriškim festivalom neodvisnega filma – Sundance. Organizacije sta se temu primerno lotila izredno previdno in za lokacijo izbrala eno izmed najlepših destinacij na svetu. Z okoljsko noto in izbiro odlične organizacijske ekipe, ki jo med drugim sestavljajo Rade Šerbedžija, Branko Đjurić – Đuro in Tanja Ribič, sta po našem mnenju zadela v polno.

Veselimo se projekcij vrhunskih celovečernih filmov, ogleda družbeno angažiranih dokumentarnih filmov, uživanja v filmih na prostem na dih jemajoči obali Blejskega jezera in pogovorov z vrhunskimi filmskimi ustvarjalci v idiličnem okolju, ki ga ponuja Blejski grad.

Filmska_platna_4_Kako_ne_umreti_na_zahodu_8 5. junij, 2014 Filmska premiera: Kako ne umreti na zahodu 6308433_orig 4. junij, 2014 Filmski festival – Kino Otok Film_8_Nevidna_zenska_5 2. junij, 2014 Romantični biografski film: Nevidna ženska Filmska_platna_2_Hisa_velikega_carodeja_10 27. februar, 0000 Filmska premiera: Hiša velikega čarodeja · · ·