ljubjanski_festival_piva_klemen_susa
22. maj
V zraku · dan za

Kozarci in steklenice bodo zazveneli 22. in 23. maja, ko bomo na Gradu Kodeljevo v prestolnici najrazličnejša piva okušali na Ljubljanskem Festivalu Piva 2015.

do
Grad Kodeljevo
Ljubljanski festival piva
Ni vstopnine
Dogodek na Facebooku

Že četrto leto zapored se bomo lahko v drugi polovici maja družili na Ljubljanskem Festivalu piva 2015, v okviru katerega bomo lahko izbirali in okušali med več kot 150 različnimi vrstami piva domačih in tujih pivovarjev ter uvoznikov. Ker smo v zadnjih letih tudi pri nas priča porasti številnih butičnih in mikro pivovarn, je to tudi zanje enkratna priložnost, saj jih želijo organizatorji podpreti in tako tudi nam obiskovalcem približati kulturo pitja piva. Novincem nam bodo predstavili izbor vrhunskih piv, izkušenim poznavalcem piva pa omogočili pravo ‘pivopivsko‘ izkušnjo.

Na stojnicah bomo tako v manjših količinah, kozarcih za 1,5 decilitra tekočine, okušali piva, ki jih bomo plačevali s festivalskimi kuponi – za en žeton bomo odšteli 0,50 evra, seveda pa bomo ob požirku te pijače z večtisočletno tradicijo tudi kaj prigriznili.

Poleg okušanja in druženja se bomo tudi kaj naučili. Tako v petek kot v soboto se bomo namreč lahko udeležili raznih izobraževalnih delavnic – kako pivo variti doma, kaj vemo o viskiju, lastnosti in uporaba hmelja v pivu in podobno, zvečer pa se družili pred gradom. In ker je to dogodek za prav celo družino, se bodo na otroških delavnicah lahko družili tudi najmlajši.

_DSC1220 21. maj, 2015 Veseli dan prostovoljstva ARTish 17. maj, 2015 Festival ARTish letos kar dvakrat mesečno @Mulec_2 cover 16. maj, 2015 Akademska folklorna skupina France Marolt vabi na gala koncert “Rast” v Cankarjev dom Jamie Oliver_FRD1_youtube 15. maj, 2015 Food Revolution Day bo poskrbel za zdravo prehrano ·