Isabelle Schad po sodelovanju z Laurent Goldring. (Foto: Jakub Wittchen)
25. nov
V zraku · dan za

November je poleg pečenega kostanja in začetka okraševanja tudi mesec, ko v Ljubljani zaživi CoFestival – mednarodni festival sodobnega plesa. Tokrat že v četrti izvedbi bo festival v desetih dneh (med 25. novembrom in 4. decembrom) zajel štiri ljubljanska prizorišča – Kulturni center Tobačna 001, Slovenski gledališki inštitut, Lutkovno gledališče Ljubljana, največ programa pa se bo odvijalo pri organizatorju festivala Kinu Šiška.

do
Različna prizorišča po Ljubljani
Kino Šiška
Festivalska vstopnica: 30 €
Dogodek na Facebooku

Kino Šiška, ki festival CoFestival 2016 organizira skupaj z Nomad Dance Academy Slovenija, bo gostil najrazličnejše plesne kolektive in posameznike, ki s svojimi nastopi polnijo dvorane in nikogar ne pustijo ravnodušnega. V desetih dneh bo na sporedu kar 21 dogodkov, od tega dvanajst predstav, tri delavnice, filmska projekcija, tri predstavitve knjižnih del s področja sodobnega plesa in pogovori z avtorji ter dve razstavi.
Kot enega izmed vrhuncev organizatorji napovedujejo nastop poljske produkcije Kolektivni poskoki koreografinje Isabelle Schad, v kateri nastopa več kot 20 plesalk in plesalcev. Slednji s svojimi gibi, neizmerno energijo in usklajenostjo pozitivno presenetijo še tako redne obiskovalce plesnih dogodkov.

Med nastopajočimi lahko najdemo tudi slovenske umetnice in umetnike. Festival bo odprla predstava Gorana Bogdanovskega 2 : 0, predstava po resničnih dogodkih, nadaljevanje legendarnega footbaleta 1 : 0, ki je nastal leta 1999. V nadaljevanju leta 2016 bo nastopila enaka izbrana vrsta nastopajočih, od katerih se le še nekateri poklicni plesalci, Bogdanovski pa se bo z novim delom občinstvu predstavil prvič po osmih letih.

PREBERITE ŠE: Koncert: fatalka Marissa Nadler v Kinu Šiška

Na večerjo, druženje in predstavo bo obiskovalce povabila Katja Legin s Time Out: Variacije na počasnost 3, šišenski oder pa bosta po zanju prelomnem letu (nagrada na prestižnem berlinskem festivalu Teatertreffen) osvojila Bara Kolenc in Atej Tutta z eksperimentalno predstavo Zasebne misli.


Gledališki spektakel Marvel Universe Live! 25. november, 2016 Marvel Universe Live! – oglejte si Marvelove junake v živo! Sejem Narava-zdravje 2016 24. november, 2016 Sejem Narava-zdravje 2016 sempl 18 portorož 24. november, 2016 18. SEMPL 2016: polnoletni SEMPL še bolj strokoven, zabaven in razgiban shutterstock_338435336 23. november, 2016 Teden italijanske kulinarike, Ljubljana (2016) · · · · ·