Dan fotografije 2016 - Photokina po Photokini
22. okt
V zraku · dan za

Bliža se največji fotografski dogodek v Sloveniji, Dan fotografije – Photokina po Photokini, na katerem bodo vsa največja imena v fotografskem svetu (Canon, Nikon, Panasonic, Sony, Olympus …) predstavila svoje vroče novosti. Vroče pa na bo samo zaradi fotografske opreme. Za dvig temperature bo na sejmu namreč poskrbelo tudi prav posebno dekle, ki vam bo pod budnim očesom Aleša Bravničarja poziralo. Smo izdali preveč?

do
Dunajska cesta 18, 1000 Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, dvorana Urška
Foto Beseničar
Brezplačno

Po zgledu prodajne razstave knjig Frankfurt po Frankfurtu tudi Dan fotografije – Photokina po Photokini predstavlja vroče novosti, le da na področju fotografije, ki so jih največje blagovne znamke v fotografskem svetu predstavile na največjem fotografskem dogodku na svetu Photokina v nemškem Kölnu. Dan fotografije 2016 – Photokina po Photokini se bo letos odvijal 22. oktobra 2016.

PREBERITE ŠE: Hip Hop Reunion 2016 – slovenska raperska smetana v Cvetličarni

Dan fotografije 2016 – Photokina po Photokini pa ne bo minil zgolj v znamenju novosti znamk, kot so Canon, Nikon, Panasonic, Sony, Olympus, Hoya, Tamron, Tokina, Metz, Cewe in Lowepro, popestrile ga bodo tudi delavnice in predavanja. Skozi fotografijo bodo svoje zgodbe med drugim delili priznani fotograf Arne Hodalič (predstavil bo nadaljevanje svojega predavanja izpred dveh let, tokrat z naslovom Izginjajoče kulture), nagrajeni lovec na tornade Marko Korošec (predstavil bo svoj dolgoletni hobi) in alpinistka Vlasta Kunaver (popeljala nas bo v Nepal), direktor fotografije Darko Herič in režiser Luka Marčetić pa bosta predstavila praktični primer videografskega projekta (profesionalno snemanje filmov z GH4).

Celodnevni dogodek bo po meri poklicnih kot tudi ljubiteljskih fotografov. Pod vodstvom Aleša Bravničarja boste lahko spoznali različne tehnike fotografiranja in osvetlitve ter fotografirali manekenko in Playboyevo sanjsko dekle Anjo Jenko.


Med drugimi bosta nastopila tudi Murat & Jose 21. oktober, 2016 Hip Hop Reunion 2016 – slovenska raperska smetana v Cvetličarni Cilj dogodka je izobraževanje širše javnosti o kulinariki 21. oktober, 2016 Jesenski Teden restavracij 2016 Ftrgatev 2016: festival mariborskih študentov 21. oktober, 2016 Ftrgatev 2016: festival mariborskih študentov Mladinska postaja Moste 20. oktober, 2016 Odpira se Mladinska postaja Moste, edinstven prostor za mlade · · · · · ·